Šport > Nogomet
17 ogledov

Maribor odgovarja Kopru: "Naš lobi ne obstaja!"

Zahovič Milanič Maribor Maccabi Saša Despot
Po tem, ko je prvi mož nogometnega kluba Luka Koper Ante Guberac javno dejal, da je bila sobotna tekma med njegovo ekipo in aktualnimi prvaki Mariborom v Ljudskem vrtu "zrežirana", so se z uradno izjavo za javnost oglasili še iz tabora vijoličastih. Štajerci so obtožbe označili za "smešne" in dodali, da "mariborski lobi ne obstaja". Izjavo objavljamo v celoti.

IZJAVA ZA JAVNOST NK MARIBOR

Odgovor na zapis predstavnikov FC Koper

Čeprav si tekme sledijo ena za drugo in se nahajamo v času, ko se prvenstvo lomi in ko nas čaka še zaključek tekmovanja v Ligi Europa, se žal moramo soočati tudi z nadaljevanjem medijske vojne, sicer enostranske, s strani FC Koper. Ko smo se v prejšnji sezoni znašli v navzkrižnem ognju med t. i. vodstvom koprskega prvoligaša in tedanjim selektorjem slovenske reprezentance, smo menili, da gre za slučaj, ko smo v tej sezoni naleteli na smešna obtoževanja glede izbire bivanja pred tekmo v Kopru, smo menili, da je nekdo neroden, zdaj pa vidimo, da ne gre ne za eno ne za drugo. Ne pričakujemo, da bo NK Maribor in naša nogometna filozofija povšeči vsakemu v slovenskem nogometnem prostoru, zahtevamo pa, da se dobrega imena našega kluba ne blati na način, kot to počnejo na Obali.

"Mariborski lobi" ne obstaja, nimamo predstavnikov na vidnih položajih ne v NZS ne pri Združenju klubov 1. SNL, niti ne prijateljujemo s predstavniki sodniške organizacije. Kvaliteto delovanja želimo pokazati na igrišču, za obrobne zgodbe pa nam zaradi usmerjenosti v prihodnost zmanjka časa. Edina dobra plat teh dogodkov je dejstvo, da je bila tekma v neposrednem TV prenosu na nacionalni televiziji in si je lahko vsak posameznik ustvaril svoje mnenje, med drugim videl, da igranje z roko tako v primeru našega igralca v drugem polčasu kot v primeru doseženega zadetka Koprčanov v prvem delu ni bilo namerno, da so stranski sodniki pri dosojanju prepovedanih položajev večinoma zadeli. Kdo je na tekmi pokazal več in bil boljši skozi vseh devetdeset minut, lahko ugotovimo na podlagi teh posnetkov, nikakor pa ne na podlagi subjektivnega mnenja predstavnikov kluba, ki v letošnji sezoni iz kakršnihkoli razlogov ni dosegel zastavljenih ciljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.