Šport > Nogomet
67 ogledov

Maribor odgovoril na ultimat

večni derbi Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (1:0). Rudar je na drugi tekmi sobotnega programa premagal Gorico z 1:0 (1:0).

Nogometaši Maribora so na prejšnji tekmi zapravili možnost, da bi se vodilni Olimpiji približali na vsega dve točki zaostanka. Darko Milanič in njegovi nogometaši niso našli poti do gola Zavrča in še tretjič v sezoni igrali neodločeno.

Štajerci se se danes po treh tednih vrnili v Ljudski vrt, na domači zelenici pa so se spopadli z Domžalčani. Tretjeuvrščena ekipa lige je proti vijoličastim v prvi tekmi sezone klonila po golu kapetana Marcosa Tavaresa, naslednja dva medsebojna obračuna sta se razpletla brez zmagovalca.

Nogometaši Maribora so danes v uvodni tekmi 29. kroga osvojili načrtovane tri točke in si vsaj za en teden zagotovili mir pred končnico sezone.

Tekma se je začela v nervoznem ozračju, saj so navijači dan pred tekmo vdrli na trening v Ljudskem vrtu in od ekipe zahtevali vseh osem zmag do konca sezone ter nov naslov državnih prvakov.

Uvod dvoboja z vselej nevarnimi Domžalčani je povsem pripadel domačim, ki so goste potisnili na njihovo polovico. Gostje so se branili z vsemi enajstimi igralci, a je njihova obramba zdržala le do 22. minute, ko je Milivoje Novaković končno dosegel gol v vijoličastem dresu. Tavares je prodrl po levi strani, poslal žogo na desno stran, tam pa je Novaković meril natančno in zadel nasprotni kot gola vratarja Axla Maravala. Domžalčani so se le otresli pritiska, vendar si pravih priložnosti niso priigrali.

Začetek drugega polčasa ni prinesel bistvenih sprememb v razmerju na igrišču. Mariborčani so še naprej iskali priložnosti za izdatnejše vodstvo. To jim je uspelo v 59. minuti. Amir Dervišević je izvajal kot z desne strani, najvišji v skoku je bil Brazilec Rodrigo Defendi, ki je žogo z glavo poslal za Maravalov hrbet.

Končno so tudi Domžalčani resno ogrozili Jasmina Handanovića. V 67. minuti je Matic Črnic poslal predložek z leve strani, Miha Blažič je streljal z glavo, Handanović pa je žogo odbil. Tri minute pozneje je Marko Alvir z desne strani zadel zunanji del mreže.

Po tej akciji je sledila prekinitev, saj so domači navijači na igrišče zmetali papirne trakove in bakle, klub pa bržčas čaka še ena kazen. V 79. minuti se je Žan Majer odločil za strel z 20 metrov, Handanović je žogo odbil v kot. V predzadnji minuti so gostje le zadeli. Aladin Šišić je z leve strani poslal predložek pred gol, žoge se je dokopal Antonio Mance, ki jo je poslal v levi spodnji kot. Priložnost za 3:1 je v sodnikovem dodatku zapravil Novaković, ko se je znašel sam pred Maravalom, ki mu je njegov strel uspelo ubraniti.

Prva Liga TS, 29. krog, izidi:

Maribor - Domžale 2:1 (1:0)
Rudar - Gorica 1:0 (1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.