Šport > Nogomet
1794 ogledov

Maribor po porazu z Muro doletel še en udarec

Ognjen Mudrinski NŠ Mura NK Maribor Fazanerija PLT Jure Banfi/sobotainfo.com
Maribor je dobil najvišjo denarno kazen 18. kroga državnega nogometnega prvenstva.

Vodstvo nogometnega kluba Maribor Branik bo moralo po 18. krogu državnega prvenstva najgloblje seči v žep. Kot je danes sporočil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič, bodo morali Mariborčani po derbiju v Murski Soboti, Mura je zmagala s 3:1, v blagajno NZS prispevati 1950 evrov.

Ognjen Mudrinski NŠ Mura NK Maribor Fazanerija PLT PLT Šport Mura preplavila vijolice, Kopru vaterpolo v Šiški

Razlog za visoko kazen Mariborčanov; tekmo je obravnavala tudi policija in zaradi pretepa med člani navijaških skupin Black Gringos in Viole 28 članov Viol predčasno napotila nazaj v Maribor, je nešportno in neprimerno vedenje navijačev. Ob upoštevanju predkaznovanosti gre za večkratno prižiganje bakel, metanje petard, baklo, odvrženo pod ograjo igrišča in žaljivo skandiranje.

Na drugi strani bodo iz istega razloga v blagajno NZS prispevali tudi pri Muri. Zaradi nešportnega in neprimernega obnašanja navijačev, prižiganja večje količine bakel, je Jeglič ob olajševalni okoliščini, pisni izjavi kluba, Muri določil 450 evrov kazni.

Po 450 evrov bodo morali zaradi navijačev plačati tudi pri Radomljah, pri Taboru Sežani pa bodo plačali 400 evrov, ker glavni trener in igralec po tekmi nista podala izjave.

viole navijači maribor Posredovala policija Šport Viole po pretepu predčasno pospremili v Maribor
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.