Šport > Nogomet
16 ogledov

Maribor pokvaril 90. obletnico Domžal

Diallo Dare Vršič Domžale Olimpija
1/20
Anže Petkovšek
V Domžalah so pred sobotno tekmo z Mariborom proslavili 90. obletnico kluba. Zmaga nad aktualnimi prvaki bi bila le še pika na i prazničnemu vzdušju ob Kamniški Bistrici, toda polni športni park je videl le zmago vijoličastih (4:1). Olimpijo Ljubljano je pri Rudarju z zadnjim strelom tekme rešil Milan Anđelković (2:2). Po zmagi na primorskem derbiju proti Luki Kopru se je vrhu spet priključila HiT Gorica (4:1), štirje rdeči kartoni pa so bili vrhunec zmage Celja v Lendavi (2:0).

Dva hitra zadetka Daliborja Volaša in Dejana Mezge v razmaku ene minute sta Mariboru prinesla nove tri točke na gostovanju pri Domžalah. Nogometni kolektiv ob Kamniški Bistrici je pred tekmo počastil 90. obletnico kluba, ki pa je njegovi nogometaši niso zmogli začiniti z odmevno zmago nad branilci naslova. Marcos Tavares je bil edini strelec prvega polčasa, kmalu po začetku nadaljevanja pa je polne tribune razveselil Lucas Mario Horvat. Veselje kljub vsemu ni trajalo dolgo, saj sta Volaš in Mezga v 62. oziroma 63. minuti s hitrim rafalom pogasila rumene upe.

Ljubljančan Luka Majcen je načel mrežo Olimpije Ljubljane v Velenju, a je zmaje v drugem polčasu v igro vrnil Dare Vršič. V ledenih razmerah so imeli zeleno-beli več od igre, toda do pravih priložnosti niso prihajali. Amel Mujaković se je nato v 70. minuti prikradel med Sretena Sretenovića in Milana Anđelkovića ter z glavo zabil svoj prvi zadetek sezone in zdelo se je, da bo to dovolj za zmago. Ni bilo, saj je Anđelković s praktično zadnjim strelom na tekmi v 92. minuti rešil točko za zmaje. Prosti strel je izvajal Vršič, visoko žogo je na drugo vratnico do osamljenega Anđelkovića spustil Sretenović, njegovemu branilskemu kolegu pa iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti.

14. kolo slovenske lige so s primorskim derbijem odprli nogometaši HiTa Gorice in Luke Kopra. Po slabem prvem polčasu so gostje povedli prek Davorja Bagarića, ki je zadel s prostega strela, Goričani pa so se s kar štirimi zadetki med 68. in 87. minuto na koncu veselili zanesljive zmage. Najprej je Sandi Arčon izkoristil slabo posredovanje Igorja Nenezića in žogo le potisnil v mrežo, Aris Zarifović pa je po prostem strelu Gorana Galešića zadel z glavo za prvo vodstvo vrtnic na tekmi. Galešić je že v enem naslednjih napadov po asistenci dodal še zadetek, ko je prišel sam pred vratarja in ga brez težav premagal. Danjel Rakušček je tri minute pred koncem z lepim strelom z roba kazenskega prostora le še polepšal zmago, ki je Goričane s tekmo več točkovno izenačila z vodilnim Mariborom.

Ob sramoti še poraz Kranja

Če je bilo v Domžalah v soboto praznično, je bilo v Kranju v nedeljo tragično. Kranjski stadion bo kot kaže ostal brez obljubljene posodobitve, tako imenovanega Regijskega vadbenega centra, ki bi zajemal tudi novo tribuno in razsvetljavo. Kljub pridobitvi gradbenega dovoljenja in več kot 200 tisoč evrov sredstev iz sklada Fundacije za šport, projekt zaradi čudežnega izginotja sredstev zdaj ne bo zaživel. Atleti in nogometaši Triglava so tako v nedeljo pripravili "dan odprtih vrat kranjske sramote", vstop na tekmo z Muro 05 pa je bil brezplačen. Okoli 700 gledalcev je videlo nov poraz svojih ljubljencev.

Muraši so v Kranju še na osmi tekmi zapored ostali neporaženi, medtem ko Triglav po devetem porazu v sezoni ostaja povsem na dnu lestvice. Sobočani so povedli že v deveti minuti. Nusmir Fajić je poslal dolgo podajo na vrh kazenskega prostora Triglava, kjer je Mate Eterović lepo z glavo ukanil domačega čuvaja mreže Miho Gracarja. Vodstvo gostov je trajalo vsega osem minut, ko je izenačil Alen Krcić. Tudi v nadaljevanju so bili za odtenek nevarnejši Kranjčani, ki pa jim ni uspelo tega unovčiti. V drugem polčasu so bili za odtenek bolj nevarni domači, vendar tega niso znali izkoristiti. V 85. minuti pa so domačini doživeli šok. Leon Sreš je po desni strani krenil v samostojni prodor, ki ga je tudi učinkovito končal za vodstvo z 2:1 in za peto zmago soboške ekipe v tej sezoni.

Slovenska liga, 14. kolo:

HiT Gorica : Luka Koper 4:1 (0:0)
Arčon (68), Zarifović (77), Galešić (82), Rakušček (87); Bagarić (55)

Nafta Lendava : CM Celje 0:2 (0:0)
Močivnik (47), Popovič (61/11 m)
RK: Kocsis (56), Caban (59/oba Nafta), Tomažič-Šeruga (62/vsi Nafta); Krajcer (75/Celje)

Rudar Velenje : Olimpija Ljubljana 2:2 (1:0)
Majcen (33), Mujaković (70); Vršič (50), Anđelković (90)

Domžale : Maribor 1:4 (0:1)
Horvat (55); Tavares (23), Volaš (62), Mezga (63), Milec (90)

Triglav Kranj : Mura 05 1:2 (1:1)
Krcić (16); Eterović (9), Sreš (85)

Komentarjev 1
  • jokipoki 22:06 15.oktober 2011.

    Ali so novinarji oprostite izrezu idioti Maribor pokvaril obletnico v Domžalah ali oni sploh vedo da je Maribor PRVAK IN IGRA V LIGI EVROPA in koga naj on preseneti lepo vas prosim .