Šport > Nogomet
29 ogledov

Maribor prek Hiberniana skupno s 6:2

Marcos Tavares Žurnal24 main
Maribor je nad Hibernianom zmagal tudi na povratni tekmi 3. kola Evropske lige. Tokrat s 3:2, skupno pa kar 6:2. Dvakrat je zadel Marcos Tavares, enkrat pa Dejan Mezga z 11-metrovke.
Srečanje si je po poročanju več virov ogledal tudi vodja skavtske službe Manchester Uniteda in brat trenerja Alexa Fergusona Martin Ferguson. Kdo ga zanima, ni želel izdati. Gostitelji so zagotavljali, da je prišel "vreči oko" na Mariborčane.

Petkov žreb bo določil nasprotnika Maribora na zadnji stopnici pred skupinskim delom Evropske lige. Tako daleč so se vijolice prebile po novi zmagi, tokrat v Edinburghu, s 3:2. Po popotnici treh zadetkov iz Ljudskega vrta so Škoti skupno padli kar s 6:2.

Drugi polčas se je začel z nekaj domačimi akcijami Anthonyja Stokesa in Colina Nisha dvakrat, vendar je Marko Pridigar potrdil obetajočo formo. Klonil pa je v 54. minuti, ko je Stokes po strelu z 18 metrov Edwina de Graafa zadel v glavo in žoga je končala v mreži. Na novo vijolično vodstvo ni bilo treba dolgo čakati. Prodirajočega Dejana Mezgo so Škoti zrušili, Hrvat pa je sam vzel žogo in jo z 11-metrovke poslal za hrbet Grahama Stacka. Tu pa se vijolice niso ustavile, Marcos Tavares je po lepo izpeljani akciji z Josipom Iličićem in Daliborjem Volašem zabil za 3:1. Drugi de Graafov gol za znižanje naskoka je imel le lepotni učinek.

Dejan Mezga | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Maribor si je napredovanje v nadaljevanje kvalifikacij zagotovil že v prvem polčasu. Ključni trenutek se je zgodil v 19. minuti, ko je z glavo zadel Tavares, potem ko je kot izvajal Dejan Mezga. Vijolice so imele še več priložnosti – Tavares, Dalibor Volaš, Armin Bačinović –, med drugim je Mezga v 34. minuti zatresel tudi okvir vrat. Slovenski podprvaki so naredili tudi nekaj napak, izgubili nekaj žog, kar pa je v veliki meri nevtraliziral Marko Pridigar. Posebej se je izkazal po strelu iz obrata Edwina de Graafa s kakih osmih metrov.

Umazane škotske igrice so se začele že pred srečanjem. "Igralcem so poviševali temperaturo med vožnjo v avtobusu, v hotelu so brez razloga sredi obveznega popoldanskega počitka po kosilu vključili požarni alarm, voznik je dobre pol ure brez razloga z moštvom krožil okrog stadiona, tako da smo zamudili na uradni trening in odpovedali tiskovno konferenco. Kot vrhunec zakulisnih igric pa so gostitelji pripravili neslano, smrtno nevarno šalo z montažnim golom na igrišču ob treningu NK Maribor, ki se je ob prvem stiku z žogo sesul na igrišče,'' je s Škotskega sporočil tiskovni predstavnik Mariborčanov Željko Latin. Za vse omenjeno so bili domači dodobra kaznovani na igrišču ...

Naše besede pred tekmo so imele težo, res smo želeli biti dobri. Da ne branimo rezultata, ampak z igro potrdimo napredovanje in to smo tudi dosegli.
Darko Milanič

Izjava po tekmi:

Darko Milanič, trener Maribora:
"Čestitke fantom za novo odlično predstavo! V tej sezoni nastopajo izredno, glavna zadeva za uspeh pa je povezana s tem, da dobro igraš. Nad včerajšnjimi dogajanji sem bil zelo presenečen, tudi fantje, kaj takšnega seveda nismo pričakovali. Ob vseh motivih je bil ta le še dodaten, toda najpomembnejše je to, da dobro igramo. Naše besede pred tekmo so imele težo, res smo želeli biti dobri. Da ne branimo rezultata, ampak z igro potrdimo napredovanje in to smo tudi dosegli."

Evropska liga, 3. kolo, povratna tekma:

Hibernian : Maribor 2:3 (0:1) /0:3/
De Graaf (53, 89); Tavares (19, 74), Mezga (68, 11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.