Šport > Nogomet
28 ogledov

Maribor prvakom ukradel Rajčeviča

zahovic_celje_main_katic Žurnal24 main
Zlatko Zahovič je pred začetkom spomladanskega dela sezone v prvi ligi Koper označil za muho enodnevnico in jim dva dneva po osvojitvi naslova "ukradel" stebre obrambe Aleksandra Rajčeviča.
Prva okrepitev Maribora za novo sezono prihaja iz koprskih vrst, saj je triletno pogodbo z vijoličastimi podpisal Aleksander Rajčevič, steber obrambe novega državnega prvaka iz Kopra. Številke razkrivajo pomen 23-letnega obrambnega nogometaša pri uspešni sezoni Luke Koper. Edini je zbral vseh 32 ligaških nastopov. Kot branilec je dobil le dva rumena kartona in hkrati še enkrat zatresel mrežo. Nekdanjega mladega slovenskega reprezentanta, ki je že od sedmega leta član vseh selekcij koprskega kluba in o katerem se je dalj časa pisalo kot o tarči nekaterih tujih klubov, navijači pomnijo še po eni učinkoviti, vendar za Maribor manj prijetni potezi. Rajčevič je bil mož odločitve v finalu pokala Hervis leta 2007; z njegovim zadetkom si je Koper priigral zmago z 1:0 in slovensko pokalno lovoriko.

Zdaj ko so rumeno-modri kot slovenski prvaki dokončno nasledili vijoličaste, je Zlatko Zahovič za Žurnal24 strnil misli.

Miran Pavlin je za naš medij pred dnevi dejal, da ga poleti kot okrepitve Kopra zanimajo tudi igralci Olimpije in Maribora ...
Normalno je, da ga zanimajo, ker ne verjame v svoje. Vseh klubov v Sloveniji ne zanimajo le igralci Maribora, pač pa bi tudi vsi imeli vijoličasto barvo, vsi bi igrali v Ljudskem vrtu in vsi bi imeli Viole. To pa ima samo Nogometni klub Maribor. Imamo pa še nekaj – enega izmed igralcev Kopra, ki bo v naslednji sezoni igral za Maribor!

Upov o ubranitvi naslova državnega prvaka je dokončno konec. Vas to zbode?
Mene to ne zbode. Ponosen sem na svojo ekipo in svoj klub. Ljudje ne vedo ali pa morda nočejo slišati tega, vendar tako, kot je Maribor v tej sezoni dosegel to, kar je, je fenomen.

Koper ima drugačno filozofijo gradnje ekipe, ki ne temelji na organski rasti. Kako vidite naslov prvaka tega kluba?
Jaz jim čestitam, o vsem drugem pa se morajo zamisliti sami.

Je edina prava pot v Sloveniji vzgoja lastnih igralcev?
Maribor ima v tej sezoni že eno lovoriko, smo pa tudi v polfinalu pokala. Športni del je klubu prinesel 1,2 milijona evrov. Imamo mlade igralce in že ekipo za naslednjo sezono. Kdo pa pravi, da mora biti Maribor vedno prvak? Pred nami šest let ni osvojil nič. V dveh letih pa imamo naslov prvaka in lovoriko v super pokalu. Ta ekipa je osvojila vse to. Smo tovarna igralcev in lovorik.

Kako je s finančno disciplino v Mariboru?
Vse svoje obveznosti imamo poravnane, ravno zaradi naše politike. V klubu nam je v interesu, da izpolnimo, kar obljubimo. Ne glede na lovorike. Če pa osvojimo pokal, smo osvojili dve lovoriki od treh možnih v tej sezoni. To pa je fenomen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.