Šport > Nogomet
44 ogledov

Maribor se ni mogel veseliti zmage

nogomet Saša Despot
Maribor se je na predzadnji tekmi letošnje sezone Prve Lige TS kljub zmagi nad Krko (3:1) poslovil od ligaške krone. Slovenija je prvič po letu 2010 dobila novega državnega prvaka.

Vijoličasti kolektiv iz štajerske prestolnice je v 35. krogu Prve Lige TS zabeležil zmago proti Krki, ki pa v ekipo ni prinesla pretiranega veselja. Večni tekmec Olimpija je namreč na gostovanju v Velenju premagal Rudar (1:0) in si tekmo pred koncem prvenstva že zagotovil prvi naslov državnega prvaka po letu 1995!

V Mariboru so nad razpletom sezone razočarani, saj so upali, da bo dvoboj za naslov odločen v zadnjem krogu najmočnejšega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. ''Kljub temu, da bi se športnik moral veseliti po zmagi, se tokrat ne moremo. Prevladuje razočaranje, ne moremo in ne želimo ga skriti. V nekem trenutku smo se približali, skupaj z našimi navijači upali, da bomo uspeli prehiteti nasprotnika, a se ni izšlo,'' je dejal Darko Milanič.

Mariborčani bodo obliž na rano iskali v finalu pokala, ki bo na sporedu 25. maja. Najtrofejnejši slovenski klub zadnjih let se bo za pokalno lovoriko udaril s Celjem.

''Jasno je, da bomo povsem osredotočeni do finala pokala. Vse bomo naredili, da na treningih in ob pogovorih z igralci med tednom ostanemo v želenem stanju, v soboto preizkusimo nekaj novih rešitev proti Gorici, potem pa se pripravimo na finale pokala, ki nam je zelo pomemben. Ni nam uspelo v boju za naslov prvaka, zato moramo priti v novi sezoni na igrišče še močnejši. Ne čaka nas nič lažja situacija, kot ta med letošnjo sezono, ki je bila res polna raznoraznih dogodkov. Moramo biti močni, igrati dober, tekmovalni nogomet, v katerem ni več prostora za spodrsljaje. V takšni ali drugačni obliki. Imamo dovolj motiva, da iz teh izkušenj postavimo temelje nove uspešne zgodbe,'' je povedal trener Maribora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.