Šport > Nogomet
22 ogledov

Maribor: "Tekmeci so ranljivi"

Zlatko Zahovi%C4%8D Zahovi%C4%87 Zahovic klop za rezerve sportni direktor %C5%A1 Nino Verdnik
Nogometaši Maribora bodo v četrtek ob 20.45 v domačem Ljudskem vrtu igrali povratno tekmo četrtekga kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Palermu. Zahovič pred tekmo optimističen.

Italijani so na prvi tekmi zmagali s 3:0, kljub temu pa športni direktor mariborskega kluba Zlatko Zahovič ostaja optimist. "Čudeži so redki, vendar verjamem v čudež," pravi Zahovič. Slovenski pokalni zmagovalci so po visokem porazu v Palermu v zelo težkem položaju. A vnaprej se vseeno ne predajajo. Ne želijo razočarati domačega občinstva na prepolnih tribunah Ljudskega vrta. S tem optimizmom kažejo veliko mero trme in odločnosti, Palermo zanje le ni bavbav, kot kaže rezultat s prve tekme.

Na tej, ko so bili do 34. minute enakovredni tekmeci, so pokazali, da se nikogar ne bojijo. Rdeči karton vratarju Marku Pridigarju je porušil koncept, ki je bil zastavljen pred tekmo. Palerma se niso ustrašili, imeli so priložnosti, a prejeli tri gole, ki so jih porazili, ne pa ponižali.

V zadnjih dneh se je največ prahu dvignilo okoli prestopa Josipa Iličića in Armina Bačinovića v Palermo. Zaključni pogovori naj bi stekli po tekmi, oba pa sta motivirana pred povratnim srečanjem. "To je dodatna motivacija in pohvala mojemu delu," razmišlja Iličić, medtem ko Bačinović pravi: "Še vedno sem član Maribora in sem osredotočen na četrtkovo tekmo. Vsak si želi igranje v Evropi in napredovanje."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V mariborskem taboru si vsi želijo hitro doseči gol, saj bi bilo potem marsikaj mogoče. Trener Darko Milanič ne bo mogel računati na kaznovana Pridigarja in Aleša Mejača, okostje pa bo sestavljala zasedba, ki je igrala v Palermu. "Nogomet je šport, kjer en trenutek lahko obrne vse na glavo. Na prvi tekmi smo pokazali, da so tekmeci ranljivi. Priložnosti na tej tekmi ne bo veliko, jih pa bomo skušali izkoristiti," pravi Milanič.

Slednji je analiziral igro tekmecev in možnosti Maribora. "Nogometaši Palerma so pokazali, da se izjemno hitro vključujejo v napad. Za ta prehod rabijo dve ali tri podaje in treba bo biti pazljiv. Naša prednost je, da se z obeh bokov hitro vključujemo v napad. Če komu v danem trenutku ne gre, ga kolektiv pokrije." Milanič si tudi želi, da bi tekmo končali z vsemi enajstimi igralci. Dvoboj bo vodila ruska sodniška trojica na čelu s Stanislavom Suhinom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.