Šport > Nogomet
17 ogledov

Maribor ugnal velenjske knape

Maribor je v osmi pokalni finale popeljal zadetek Etiena Velikonje. (Foto: Nik R Žurnal24 main
Nogometaši Maribora so v 29. kolu Prve lige v Ljudskem vrtu prišli do zmage nad Rudarjem (2:1). Derbi med Koprom in Domžalami pripadel Primorcem. Že v petek je Olimpija premagala Gorico.

Nogometaši Maribora še naprej zmagujejo in drvijo proti novemu naslovu državnega prvaka. Po zmagi nad Rudarjem so prednost pred Domžalčani, ki so tokrat klonili v Kopru, še povečali (10 točk). Tokrat sta za 18. zmago v sezoni zadela Etien Velikonja in Mitja Viler. Na drugi strani je pri Rudarju, ki ostaja na šestem mestu, edini gol zabil Rajko Rotman. Goste je namesto kaznovanega trenerja Roberta Pevnika vodil pomočnik Roman Plesec.

Evrogol Stančiča in zmaga Kopra
Derbi kola med tretjim Koprom, ki ga je po predčasnem slovesu Primoža Glihe spet vodil Nedžad Okčić, in drugimi Domžalami, ki so na Bonifiki spet nastopile brez "legije" poškodovanih (manjkala je deveterica), so dobili Primorci in se tokratnemu tekmecu na lestvici približali na vsega dve točki zaostanka. Za najlepši trenutek tekme je poskrbel mladi Dino Stančič, ki je v sodnikovem podaljšku zmago Kopra potrdil s "škarjicami" in tako dosegel še tretji gol v Prvi ligi. Gola za Koper sta dosegal še Mitja Brulc in Konstantin Vasiljev, medtem ko je edini gol Domžalčanov zabil Mitja Zatkovič.

Olimpija do zmage proti Gorici
Maloštevilni navijači so bili v Stožicah na trnih do zadnjih minut, toda Olimpija Ljubljana je v neposrednem obračunu za četrto mesto premagala HiT Gorico. Ljubljančani zdaj pred vrtnicami na zadnjem mestu, ki na koncu sezone še pelje v Evropsko ligo, bežijo za velikih pet točk. Zmagoviti gol je bil že v enajsti minuti delo Davorja Škerjanca, zmaji pa do konca tekme niso uspeli odpraviti trdoživih vrtnic.

Davor %C5%A0kerjanc Skerjanc | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Domači so povedli po lepi akciji, ki jo je na levem boku začel Tomo Šokota. Hrvaški napadalec je z levico podal v sredino, kjer je žogo na pot Škerjancu s prsmi atraktivno nastavil Dare Vršič, Primorcu pa z volejem ni bilo težko zabiti mimo Vasje Simčiča. Tudi Goričani niso bili nenevarni in pretili predvsem prek nezaustavljivega Gorana Galešića, toda skupaj s soigralci mu je vedno znova zmanjkala zaključna podaja. Po zaslugi zapravljivih zmajev so Primorci v igri ostali vse do konca. Najlepšo priložnost za odločilni drugi gol je imel sredi nadaljevanja Škerjanc, a je po fantastični globinski žogi Šokote in preigravanju vratarja nato zgrešil skorajda prazna vrata.

Olimpija se je morala v napeti končnici zanesti na zanesljive rokavice veterana Damirja Botonjića, ki je brezhibno zaustavil nekaj nevarnih poizkusov Gorice s prostih strelov, njegovi soigralci pa so zdržali za veliko zmago, ki jim odpira tudi nov napad na tretjeuvrščeni Koper.

Lokalni junak prebudil Celjane
"Dvojček" Dominika Beršnjaka je na prvi tekmi 29. kola odlepil Celjane od rdeče cone slovenske lige, kjer po novem porazu ostajajo vkopani nogometaši Triglava. Lokalni junak Beršnjak, ki pri 30 letih igra že 11. sezono v rumenem dresu, je zabil šele svoj drugi in tretji gol v sezoni in med celjskimi grofi in četico za izpad (Nafto, Triglavom in Primorjem) odprl nekaj točk razlike.

Slovenska liga, 29. kolo:

Lestvica:
1. Maribor 62 točk

2. Domžale 52
3. Koper 50
4. Olimpija 45
5. Gorica 40
6. Rudar 37
7. Nafta 32
8. Celje 32
9. Triglav 28
10. Primorje 22

Luka Koper : Domžale 3:1 (1:0)
Brulc (2), Vasiljev (66), Stančič (91); Zatkovič (59)

Maribor : Rudar Velenje 2:1 (1:1)
Velikonja (18), Viler (80); Rotman (41)

CM Celje : Triglav Gorenjska 2:0 (1:0)
Beršnjak (43, 77)

Olimpija Ljubljana : HiT Gorica 1:0 (1:0)
Škerjanc (11)

Primorje : Nafta 1:4 (1:1)
Jukan (15); Vinko (9), Levačič (48), Tomažič-Šeruga (67), Lesjak (72)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.