Šport > Nogomet
4 ogledov

Maribor v Anglijo ne odhaja na izlet

Maribor Club Brugge Evropska liga Potokar EPA
Mariborčane v četrtek čaka še zadnja tekma v Evropski ligi, v kateri so v letošnji sezoni predvsem nabirali dragocene izkušnje. Varovanci Darka Milaniča bodo v Angliji proti Birminghamu poskušali kar čim dražje prodati svojo kožo.

Nogometaši Maribora bodo v četrtek ob 21.05 igrali še zadnjo tekmo v Evropski ligi. V zadnjem, šestem kolu prvega dela bodo v skupini H gostovali pri Birmingham Cityju, ki za razliko od Štajercev še lovi napredovanje. Čeprav Mariboru tekma ne prinaša ničesar več, pa slovenski prvaki obljubljajo dostojno slovo od tekmovanja.

"To je naša zadnja tekma v Evropski ligi v letošnjem letu. V njej smo zbrali veliko izkušenj in si želimo v njej pustiti dober vtis," je na novinarski konferenci uvodoma povedal trener Maribora Darko Milanič, ki na Otoku ne bo mogel računati na poškodovana Mitjo Vilerja in Aleša Mejača, bo pa zraven Dalibor Volaš, ki je imel v zadnjih dneh nekaj težav z boleznijo, a je zdaj njegovo zdravstveno stanje spet na primerni ravni.

Milanič se zaveda, da bodo Angleži poskušali čim prej tekmo obrniti v svoj prid. "Pričakujem pritisk od samega začetka na naša vrata, nekaj podobnega kot v Glasgowu, ko je tekmec takoj želel z zelo enostavno igro priti pred gol, torej s predložki, preboji po boku, z visokimi žogami. Igralci Birminghama so zelo disciplinirani, igrajo enostavno, naša naloga pa je popolnoma jasna. Delati moramo to, kar njim ne odgovarja. Torej, da smo hrabri, da kontinuirano napadamo, imamo veliko posesti nad žogo in da smo iz te posesti tudi nevarni. Zavedamo pa se, da ima tekmec zaradi višine v konici napada nekaj prednosti v igri, ki jo goji," pojasnjuje Milanič.

Ena težav Maribora v Evropski ligi je bila prav ta, da je veliko zadetkov prejel prav po prekinitvah. Te pa imajo Angleži precej "radi". "Res je, v tej ligi smo prejeli večino zadetkov iz prekinitev. V domači ligi smo to dobro reševali, vendar je v tem tekmovanju kakovost izvajanja predložkov in višina tekmecev drugačna. Intenzivno se pripravljamo na to, jasno je, da bomo tu morali biti najboljši, kar se da," pravi Milanič.

Milaničevo mnenje je s svojimi besedami povzel tudi Nejc Potokar. "Vsaka tekma je poglavje zase. Vemo, kje so Angleži nevarni. Zadnji teden smo se pripravljali nanje. V Anglijo gremo, da se pokažemo v najboljši luči in tako pozitivno končamo to tekmovanje," je dejal Potokar in dodal: "Birmingham goji angleški nogomet z dolgimi žogami, spredaj pa ima visoka napadalca (Nikola Žigić in Marlon King; op. STA). Toda mi smo to vadili in verjamem, da bomo to ustrezno rešili. Ne gremo na izlet, temveč osvojit tri točke in se pokazat v najboljši luči."

Maribor ima po petih tekmah točko, ki jo je osvojil na domači tekmi z Brago. Izgubil pa je proti Bruggeu doma in v gosteh (3:4, 0:2), Birminghamu doma (1:2) in Bragi v gosteh (1:5). V skupini vodita Brugge in Braga s po desetimi točkami, Birmingham pa jih ima sedem.

Tekmo na stadionu St. Andrew's bodo sodili Švicarji na čelu s Sascho Keverjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.