Šport > Nogomet
23 ogledov

Maribor v družbi Reala, Cityja, Juventusa

maribor rekord marca Marca
Dober glas seže v deveto vas. Nogometaši Maribora, ki v letošnji sezoni slavijo že deseti naslov državnih prvakov, so se v družbi samih evropskih velikanov znašli na naslovnici ugledne španske Marce.

Nogometaši Maribora so na naslovnico Marce prišli po zaslugi sijajnih rezultatov v letošnji sezoni, ko v slovenskem prvenstvu nimajo prave konkurence. Olimpija, Koper in Mura 05 capljajo nekje daleč v ozadju, medtem ko so vijoličasti celotno sezono odigrali v evropskem ritmu.

Pri uglednem španskem časniku so globok poklon namenili predvsem madridskemu Realu, ki je postal prvak Španije z novim rekordom po številu osvojenih točk. Stotica kraljevskega kluba odmeva, pri Marci pa so se odločili, da naredijo primerjavo s prvaki v preostalih ligah stare celine, da ponazorijo pomen tega dosežka. Na prvi strani športnega časopisa s kultnim statusom, ki ga samo v tiskani izdaji dnevno bere 2,7 milijona ljudi, so izpostavili sedmerico državnih lig. Med izbrano druščino pa se je znašla tudi šampionska zasedba iz Ljudskega vrta.

Ob Realu in Mariboru so novinarji Marce na naslovnico uvrstili še Celtic, Manchester City, Zenit, Juventus in Borussio Dortmund. To je sedem klubov, ki so si s prevlado v državnih prvenstvih v letošnji sezoni prislužili status najuspešnejših ob upoštevanju dveh kriterijev: po številu osvojenih točk in doseženih zadetkov. Pri Realu je zapisano 100 točk in 121 golov, sledijo pa Celtic 93/84, Manchester City 89/93, Zenit 88/85, Juventus 84/68, Borussia Dortmund 81/80 in NK Maribor 81/85!

"Dosežek za anale, za zlate knjige. Pred nami pa sta še dve prvenstveni koli …" so ob tem zapisali na uradni spletni strani Maribora. Težko bi jim nasprotovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.