Šport > Nogomet
26 ogledov

Maribor v Ljudski vrt z 0:3

1/4
Žurnal24 main
Mariborčani so se več kot solidno predstavili na prvem obračunu četrtega kola kvalifikacij za Evropsko ligo proti Palermu, ki bo v Ljudskem vrtu kljub temu branil visoko prednost treh zadetkov.

Nogometaši Maribora so v prvi tekmi 4. kola kvalifikacij za Evropsko ligo izgubili s Palermom z 0:3 (0:2). Mariborčani se iz Palerma tako vračajo s tremi zadetki zaostanka, ki jih bodo morali nadoknaditi na povratni tekmi čez en teden v Ljudskem vrtu, če se želijo uvrstiti v skupinski del Evropske lige. Ključna je bila 34. minuta tekme, ko je sodnik izključil mariborskega vratarja Marka Pridigarja, Italijani pa so hkrati z enajstmetrovke povedli z 1:0. Le dve minuti za tem je bilo že 2:0, končni izid tekme pa so Italijani postavili v 76. minuti.

A vse do prej omenjenega trenutka v 34. minuti so bili Mariborčani veliko boljši tekmec pred 30 tisoč gledalci na stadionu Renza Barbera. Že v 8. minuti je Marcos Tavares zapravil prvo stoodstotno priložnost za Maribor, saj po lepi podaji Josipa Iličića s približno šestih metrov ni uspel premagati vratarja Salvatoreja Siriguja. Njegov strel je zletel preko vrat, podobno kot poskus Daliborja Volaša le pet minut kasneje.

Prav Volaš bi lahko v 34. minuti hitreje pobegnil proti vratom Palerma, namesto da je streljal od daleč. In takoj v naslednjem napadu je sledila kazen. Abel Hernandez je sam prišel pred vratarja Pridigarja, ga preigral in izsilil najstrožjo kazen. Škotski sodnik McDonald je upravičeno pokazal na belo točko, po mnenju Mariborčanov pa prestrogo izključil čuvaja mreže. Namesto Pridigarja je v igro vstopil 20-letni Matej Radan, ki je bil brez moči pri prvem zadetku, lahko pa bi bolje posredoval pri drugem, ko se je Hernandez sprehodil skozi obrambo Maribora in z natančnim, a ne preveč močnim strelom premagal neogretega Radana.

Mladi novinec v vratih Maribora je skupaj s soigralci kljuboval napadom Palerma vse do 76. minute, ko je mariborska obramba pustila malce preveč prostora Javierju Pastoreju, ta pa je neubranljivo zadel za 3:0. Do konca srečanja bi se lahko rezultat še spremenil. Mariboru je zrelo priložnost za zadetek Aleša Mertelja ubranil vratar Sirigu, na drugi strani pa sta nov zadetek Palerma preprečila tudi Aleksander Rajčević in vratar Radan.

Evropska liga, kvalifikacije, 4. kolo:


Palermo : Maribor 3:0 (2:0)
Maccarone (37/11-m), Hernadez (39), Pastore (77)
RK: Pridigar (34/Maribor)


Povratna tekma bo 26. avgusta v Ljudskem vrtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.