Šport > Nogomet
60 ogledov

Maribor vrši pritisk na Olimpijo

NK Maribor NK Krško NK Krško/Facebook
Maribor je z zanesljivo domačo zmago nad Krškim (4:0) učvrstil svojo pozicijo na vrhu lestvice. Domžale so se z zmago nad Celjem (2:1) utrdile na tretjem mestu. Primorski derbi se je razpletel brez zmagovalca (0:0).

Nogometaši Maribora so z zanesljivo zmago nad ekipo iz Krškega zadržali vodstvo na prvenstveni lestvici. Zmagovalca so odločili v prvem polčasu oziroma v uvodnih 18 minutah, ko so dosegli tri zadetke. Gostje iz Krškega so v Maribor prišli močno oslabljeni in v taki zasedbi niso imeli veliko možnosti proti izjemno razpoloženi vrsti iz Ljudskega vrta, ki nadaljuje zmagoviti niz. Brez poraza so Mariborčani zdaj že 12 prvenstvenih tekem zapovrstjo, Krčani pa so prekinili niz petih tekem brez poraza.

Domači so hitro prišli do vodstva. Po zaslugi napake gostov je Marcos Tavares prišel do žoge in podal Luki Zahoviću. Ta je stekel proti vratom in z natančnim strelom zadel desni zgornji kot vrat vratarja Marka Zalokarja. Že minuto kasneje je Tavares iz bližine zadel vratarja Zalokarja.

V 15. minuti so domači še drugič zadeli. Tavares je močno streljal z roba kazenskega prostora, Zalokar je žogo odbil le do Dareta Vršiča, ki jo je spretno poslal v mrežo. Tri minute pozneje je Zalokar še tretjič pobral žogo iz svoje mreže. Vršič je izvedel prosti strel z desne strani. To je bila dolga podaja, najvišji v skoku pa je bil Tavares, ki je z glavo natančno meril pod prečko.

Po visokem vodstvu se je igra umirila. Mariborčani so nadzirali igro in šele v 34. minuti so Krčani prišli do prve resne priložnosti. Klemen Šturm je podal z leve strani, Ibrahim Mensah pa ni bil natančen. Žoga po njegovem strelu z glavo je končala tik mimo desne vratnice.

Za dokončen potop krške barke v prvem polčasu je poskrbel Sintayehu Sallalich, ko je z roba kazenskega streljal, žoga pa se je po tleh skotalila mimo obrambnih igralcev v levi spodnji kot. Domači vratar Jasmin Handanović je imel največ dela ob koncu prvega polčasa, ko je Filipu Dangubiću ubranil strel z leve strani.

Drugi polčas je bil s priložnostmi in zadetki siromašnejši od prvega, čeprav so domači hiteli povišati vodstvo. Toda žoga ni hotela v mrežo. Zadnja ovira je bil Zalokar. Ta je v 53. minuti ubranil strel Tavaresu, v 61. pa Sallalichu, ko je ta meril v desni spodnji kot. Tudi v 68. je bil uspešen po strelu Zahovića. V 81. minuti je še z roba kazenskega poskusil Sunny Omoregie, žoga pa končala tik mimo leve vratnice.

Domžale trdno na tretjem mestu

NK Domžale NK Celje | Avtor: NK Celje/Facebook NK Celje/Facebook

Nogometaši Domžal so zmagali tretjič zapovrstjo in petič na zadnjih šestih tekmah. S to bero točk ostajajo v stiku z vodilnima Mariborom in Olimpijo. Današnji tekmeci Celjani, ki so tokrat povsem zasluženo ostali praznih rok, zdaj na četrtem mestu za Domžalami zaostajajo že devet točk.

V prvem delu so bili konkretnejši Domžalčani, ki so tudi vodili ob polčasu. V 19. minuti je Jure Balkovec z desne strani s prostega strela podal v kazenski prostor, kjer je Amedej Vetrih z ramo premagal Matica Kotnika.

Domžalčani so imeli še eno veliko priložnost, v 34. minuti je po podaji Balkovca po kotu žoga iz rok spolzela Kotniku, zatem je dvakrat poskusil Gaber Dobrovoljc, prvič je zadel vratnico, drugič pa je z golove črte odbil Nino Pungaršek. V 43. minuti je z glavo streljal še Marko Alvir, na golovi črti pa je zadetek preprečil Elvedin Džinić.

Celjani, ki so bili večino polčasa nenevarni, so najbolj zagrozili v 45. minuti, ko je prosti strel z desne strani izvedel Goran Cvijanović, ki je podal na drugo vratnico. Žogo je odbil Dobrovoljc, na levi strani pa je do žoge prišel Lovre Čirjak, ki je močno podal pred vrata, kjer je Džinić z desetih metrov meril za las mimo desne vratnice.

V uvodu drugega dela je najprej zagrozil Cvijanović, že v 50. minuti pa so domači podvojili prednost. Jure Matjašič je ukradel žogo na polovici Celja, Alvir je z odlično podajo na levi strani našel Matjašiča, ki je takoj podal pred vrata, kjer je bil Slobodan Vuk, ta pa je iz bližine žogo potisnil v mrežo. V 52. minuti je Balkovec s prostega strela z desne strani močno sprožil, Dalibor Volaš je žogo odbil in zadel prečko svojega gola.

V 71. minuti so Celjani znižali zaostanek, po kotu Čirjaka je z glavo zadel Irfan Hadžić. Sedem minut pozneje je Vuk na drugi strani povsem neoviran streljal z malce desne strani kazenskega prostora, a žogo poslal mimo druge vratnice. To je bila tudi zadnja prava priložnost na tekmi.

Primorski derbi brez golov

FC Luka Koper ND Gorica Miran Burgić | Avtor: PLTS/Twitter PLTS/Twitter

Nogometaši Kopra so prekinili niz štirih porazov na domačem igrišču, toda novogoriške vrste, ki je drugič zaporedoma igrala neodločeno, ni strla. Tekma gledalcem ni ponudila prav veliko priložnosti, tako da je končni izid kar pravšnji. Tako Koper kot Gorica imata identično število zmag (6), neodločenih izidov (5) in porazov (7) kot petouvrščeni Rudar.

Gledalci v prvem polčasu niso videli prav razburljive predstave. Koprčani so bili sicer aktivnejši, tudi konkretnejši, a ne eni ne drugi ekipi ni uspelo priti do prave priložnosti. Gostitelji so bili še najbolj nevarni v 13. minuti, ko je Park In-Hyeok s približno polovice igrišča poskusil presenetiti Grego Sorčana, toda je ta še pravočasno žogo odbil čez prečko, in v 36., ko je Courage Pekuson z 20 metrov meril mimo gola. Edini nevarnejši strel na drugi strani je sprožil Sandi Arčon v 16. minuti, ko je bil z roba kazenskega prostora premalo natančen.

Tudi v nadaljevanju ekipi gledalcem nista ponudili veliko užitkov ob zanimivih akcijah oziroma priložnostih. Najlepšo pa so zapravili gosti, ko je v 55. minuti poskus Rifeta Kapića obranil Marijan Antolović. Nogometaši so sicer nekajkrat lepo odigrali, toda vedno je zmanjkala zadnja podaja oziroma strel. Branilci enega in drugega moštva so uspešno opravljali svoje naloge.

Prva liga TS, 18. kolo:

Maribor - Krško 4:0 (4:0)
Zahović 8., Vršič 15., Tavares 18., Sallalich 36.

Domžale - Celje 2:1 (1:0)
Vetrih 19., Vuk 50.; Hadžić 71.

Luka Koper - Gorica 0:0 (0:0)

Rudar Velenje - Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)
Glavina 73., Grgić 82.

Nedelja:
Olimpija Ljubljana - Aluminij

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.