Šport > Nogomet
18 ogledov

Maribor z zmago potrdil novo zvezdico

1/14
Žurnal24 main
Nogometaši Maribora so z zmago v zadnjem kolu PrveLige proti Domžalam (2:0) pred svojimi gledalci v Ljudskem vrtu potrdili deveti naslov državnih prvakov. Na dnu največ veselja za Triglav.

Maribor je še enkrat potrdil, da je najbolj nogometno mesto v Sloveniji. Nedeljsko nogometno popoldne v štajerski prestolnici je bilo pestro. Številni gledalci, spremljevalne aktivnosti v okolici stadiona in še sončno vreme kot nalašč za praznik ob novem naslovu državnih prvakov. Na tribunah se je zbralo več kot 10.000 gledalcev. Trener domačih Darko Milanič pa je dodobra spremenil prvo enajsterico. Zaigrala je v tej sezoni najmlajša zasedba. Če je kdo pričakoval revialno tekmo, saj sta moštvi že osvojili letošnji domači trofeji, se je uštel. Mariborčani so želeli praznik končati z zmago, ki bi potrdila njihov naslov. In vijoličasti so bili v svoji nameri uspešni.

Velikonja začel ...
Mariborska pobuda je v 30. minuti obrodila sadove. Rajko Rep je z roba kazenskega prostora streljal proti golu, Etien Velikonja pa je žogo preusmeril v levi spodnji kot gostujočega vratarja. Po zaostanku so imeli svoje priložnosti (Jernej Smukavec) tudi gosti, a jih niso izkoristili.

... Ploj zaključil
Drugi polčas se je spet začel s pobudo domačih, ki pa niso znali unovčiti terenske premoči. V 82. minuti pa je sledilo novo veselje v Ljudskem vrtu. Zanj je poskrbel 18-letni Alen Ploj. Po podaji Repa je z desne strani roba kazenskega prostora videl, da Nejc Vidmar stoji malce predaleč iz vrat. V slogu izkušenih nogometašev je žogo poslal tik pod stičišče vratnice in prečke. Po koncu tekme je sledila prava veselica, mnogi so preskočili ograjo in se znašli na igrišču ter tako proslavili naslov prvaka, ki Maribor spet pošilja v kvalifikacije za Ligo prvakov.

Najboljši strelci: strelska krona Tavaresu:
1. Marcos Tavares (Maribor) 16 zadetkov
2. Milan Osterc (Koper) 13
. Damir Pekič (Domžale) 13
4. Jože Benko (Nafta) 11
5. Vito Plut (HiT Gorica/Maribor) 10
. Etien Velikonja (Maribor/HiT Gorica) 10
. Vedran Vinko (Nafta) 10

Triglavani obstali, Nafta z Interblockom za obstanek
Srečanje med Mariborom in Domžalami ni imelo pravega tekmovalnega naboja, povsem drugače pa je bilo v Stožicah oziroma v Lendavi, kjer so Triglavani in Naftaši bili boj za obstanek na daljavo. Pred srečanjem so bili v boljšem položaju igralci Triglava, ki so imeli usodo v svojih rokah. Z zmago oziroma vsaj točko v Ljubljani bi se namreč izognili devetemu mestu in s tem dodatnim kvalifikacijam za drugo ligo. Po prvi zmagi proti Olimpiji v letošnji sezoni s 3:1 jim je na koncu tudi uspelo. Obubožani Lendavčani pa se kljub zmagi proti Kopru z 2:1 ostali na devetem mestu. Za obstanek v ligi jih zdaj čaka Interblock, ki je v drugi ligi zasedel drugo mesto. V Ljubljani je blestel dvakratni strelec Ajdin Redžić. Pred odhodom na reprezentančni zbor pa se je z edinim zadetkom (enajstmetrovka) za Olimpijo izkazal tudi Dare Vršič. Gledalci pod lendavskimi vinogradi so videli razgibano predstavo. Domači so povedli v 34. minuti z zadetkom Simona Pavla. Še pred odmorom pa je izidi iz najstrožje kazni izenačil Ivica Guberac. Končni izid je v samem zaključku obračuna prav tako iz najstrožje kazni postavil Zoran Lesjak.

Ajdovci so se poslovili z zmago

Že nekaj časa odpisani igralci Primorja se od PrveLige poslavljajo z zmago proti CM Celju s 3:2. Prvo ime srečanja je bil zagotovo Mark Božič, ki se je dvakrat vpisal med strelce. HiT Gorica in Rudar iz Velenja pa sta se v slovenskem Las Vegasu razšla brez zadetkov.

Lestvica:
1. Maribor 75* točk
2. Domžale 67
3. Koper 60
4. Olimpija 55

5. HiT Gorica 48
6. Rudar 46
7. Triglav 39
7. Celje 37
9. Nafta 37
10. Primorje 29 (- 2 točki)

*- prvak

1. kval. za Ligo prvakov

2.–4. kval. za Evropsko ligo
9.–10. izpadla, 9. igra kvalifikacije za obstanek

PrvaLiga, 36. kolo, 17.00:

Nafta Lendava : Luka Koper 2:1 (1:1)
Pavel (34), Lesjak (90); Guberac (41)
RK: Balažic (42)

CM Celje : Primorje 2:3 (1:3)
Močivnik (16), Firer (57); Božič (9, 31), Lo Duca (30)

Maribor : Domžale 2:0 (1:0)
Velikonja (30), Ploj (82)

Olimpija Ljubljana : Triglav Gorenjska 1:3 (0:2)
Vršič (70/11-m); Redžić (15, 50), Ovčina (40)

Hit Gorica : Rudar Velenje 0:0 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.