Šport > Nogomet
41 ogledov

Maribor za zgodovino

(Foto: Sportnet) Žurnal24 main
Če bo Maribor v 15. kolu premagal Celje, bo to najboljši start v sezoni v zgodovini slovenske lige.

Pisal se je 21. november 1999, ko je Igor Vorih s svojim drugim izmed treh prvoligaških golov v karieri prinesel senzacionalno zmago Pohorju nad Mariborom. V 15. prvenstvenem kolu je bil to prvi poraz vijoličastih, ki so slab mesec prej končali nastope v Ligi prvakov.

Zakaj je to več kot deset let pozneje pomembno? Ker bo trenutna generacija Maribora danes poskušala izboljšati dosežek najslavnejšega rodu v zgodovini kluba, ki je z desetimi zmagami in štirimi remiji v prvih 14 kolih pred to sezono beležila najboljši uvod v sezono slovenske lige.

Strokovno in načrtno delo

Varovanci Darka Milaniča so namreč z zmago v Lendavi prejšnji teden pri identičnem dosežku po 14 kolih. Če torej v soboto v Celju osvojijo vse tri točke, se bodo vpisali v zgodovino. Namreč izboljšali bodo tudi dosežek Domžal iz sezone 2006/07, ko so ravbarji v 15. kolih desetkrat zmagali in petkrat remizirali. Športnega direktorja Zlatka Zahoviča napad na rekord veseli. “Glede na to, da imamo najmlajšo ekipo v ligi, je to dokaz strokovnega in načrtnega dela. Z rekordi se ne obremenjujemo, vendar če nekaj dosežemo, smo lahko zadovoljni,” pravi prvi vijoličasti kadrovnik, ki pa opozarja, da je pot do naslova prvaka še dolga. “Moramo ostati čvrsto na tleh. Niti slučajno še ni odločeno, kar se tiče prvenstva in pokala. Moramo garati in biti maksimalno osredotočeni na vsako posamezno tekmo,” sporoča Zahovič.

"Ne želimo tekmovati"
Športni direktor pa se ni želel spuščati v primerjavo preteklosti s sedanjostjo. “V Mariboru smo zelo ponosni na tisto generacijo. Ne želimo se primerjati z njo in ne želimo tekmovati z nikomer. Trenutna generacija ima svojo pot, svoje zakonitosti in načrte za sedanjost in prihodnost. Vse to je skupna pot NK Maribora, klub pa je nad vsemi nami,” sporoča najboljši strelec in rekorder po številu nastopov za slovensko reprezentanco.

Slovenska liga, 15. kolo:

Lestvica:
1. Maribor 34 točk

2. Domžale 29
3. Nafta 23
4. Koper 18
5. Rudar 16
6. Gorica 16
7. Primorje 15
8. Olimpija 14
9. Triglav 14
10. Celje 13

Sobota, ob 18.00:
CM Celje - Maribor

Ob 20.00:
Luka Koper - Olimpija Ljubljana

Nedelja, ob 14.00:
Primorje - HiT Gorica
Triglav - Nafta Lendava

Ob 16.00:
Domžale - Rudar Velenje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.