Šport > Nogomet
40 ogledov

Maribor zabil prvič po zimskem premoru

večni derbi Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora so v 25. krogu najmočnejše slovenske lige premagali Rudar (3:0). Gorica je bila pred domačimi navijači boljša od Krškega (1:0).

Mariborčani so po dveh spomladanskih krogih brez zmage in zadetka v tretjem le razveselili svoje navijače. V Velenju so bili boljši tekmec, imeli večino tekme tudi igralca več, vse to pa izkoristili za zanesljivo zmago. Junak tekme je bil povratnik po kazni Gregor Bajde z dvema zadetkoma. Rudar po 12. porazu ostaja pri dnu lestvice.

Uvodnih 20 minut so gledalci spremljali mariborsko ofenzivo proti Rudarjevim vratom, ki pa ni prinesla spremembe rezultata. V eni glavnih vlog pri teh zapravljenih priložnostih je bil tudi Milivoje Novaković, ki je najnevarneje zagrozil v 13. minuti, ko je njegov strel z glavo obranil Matej Radan. Ta se je dvakrat izkazal tudi po poskusih Gregorja Bajdeta.

Že po 28 minutah igre pa so Velenjčani na igrišču ostali brez Jake Ihbeisheha, ki je zaradi ostrega starta proti Eriku Janži dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Številčno prednost so gosti unovčili že v 34. minuti, ko je po podaji Agima Ibraimija s prostega strela z desne strani z glavo zadel Amir Dervišević. Zanj je bil to prvi zadetek v sezoni, za Maribor pa prvi v tem delu sezone.

Uvod drugega polčasa je bil precej razburljiv, tudi po zaslugi nevarnih Velenjčanov. Ti so takoj namučili Jasmina Handanovića s strelom Nikole Tolimirja, a se v 57. minuti znašli v še večjem zaostanku. Novaković, ki je bil veliko pri žogi, se odkrival (slabše mu je šlo pri strelih), je žogo popeljal v kazenski prostor, domači branilci so mu jo odvzeli, a jo poslali le do Bajdeta, ki je obšel vratarja Radana in zadel v prazno mrežo. Za Bajdeta je bil to deseti zadetek v sezoni.

Svojega enajstega pa je dosegel v 73. minuti, ko je po dolgi podaji Željka Filipovića žogo na robu kazenskega prostora lepo ustavil na prsih in jo iz prve poslal v mrežo Rudarja. Malce pred tem je moral Radan posredovati po novih strelih Bajdeta in Novakovića.

V 87. minuti so Velenjčani, ki so imeli izvrstno priložnost sedem minut pred tem, ko je Jasmin Handanović izvrstno obranil strel Luke Prašnikarja, ostali še brez Elvedina Džinića, ki ga je Mitja Žganec kot zadnjega igralca v obrambi izključil, potem ko je na robu kazenskega prostora nepravilno zaustavil Novakovića.

Rudar bo v 25. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Ljubljani, Maribor pa bo dan prej gostil Krko.

Končana niza Goričanov in Krčanov

Goričani so z zmago, katere junak je bil Miran Burgić z edinim golom na tekmi, prekinili serijo treh neodločenih izidov, Krčani pa so s porazom končali niz treh zmag. Goričani tako ostajajo trdno na četrtem mestu lestvice, Krčani pa po 12. porazu v sezoni pri repu lestvice.

Krčani so bili tisti, ki so v uvodu tekme prevzeli pobudo, v 16. minuti je prvi nevarneje streljal Dejan Urbanč s prostega strela, a bil nenatančen. V 27. in 32. minuti sta poskusila še Luka Volarič in Luka Žinko, a je bil obakrat Grega Sorčan na mestu. najlepšo priložnost v prvem polčasu pa so v 40. minuti zapravili domači, ko je gostujoča obramba po prostem strelu pozabila na Sandija Arčona, ki pa je z glavo slabo zaključil akcijo.

Po raztrganem uvodu v drugi polčas so najprej, v 64. minuti, zagrozili Novogoričani, ko je Miran Burgić poskusil malce z leve strani, a je bil Marko Zalokar na mestu. Le minuto pozneje pa so domači povedli. Jure Petric se je zagradil, da bi pustil žogo v "gol-avt", a mu jo je vztrajni Tilen Nagode odvzel, podal Mihi Gregoriču, ta pa naprej do Burgića, ki je zadel iz bližine.

Enajst minut zatem je do strela malce z leve prišel Arčon, a meril previsoko. Krčani so se sicer trudili priti do zadetka, a jim domači niso pustili prostora. V 84. minuti je sicer do strela prišel Volarič, a so ga domači nogometaši blokirali, v 90. minuti pa je potencialni avtogol Burgića z izvrstno reakcijo preprečil Sorčan. Ko je malce pred koncem za malo s strelom od daleč zgrešil še Volarič, so si domači oddahnili in se veselili zmage.

Gorica bo v 26. krogu v petek gostovala v Kopru, Krško pa bo dan pozneje gostilo Zavrč.

Prva Liga TS, 25. krog:

Gorica : Krško 1:0 (0:0)
Rudar : Maribor 0:3 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.