Šport > Nogomet
11 ogledov

Maribora nihče ne sme podcenjevati

maribor dudelange liga prvakov 2011 arghus Reuters
Maribor v četrtek čaka 3. kolo Evropske lige. V Ljudskem vrtu bo gostovala Braga, ki je lani igrala v finalu tega tekmovanja. Vijoličasti se zavedajo, da bo naloga težka, a kljub temu napovedujejo prve točke.

Nogometaši Maribora bodo v četrtek ob 19. uri igrali tekmo 3. kola Evropske lige. Štajerci so doslej izgubili oba dvoboja, v gosteh proti Bruggeju in doma proti Birmingham Cityju. Tokratni tekmec v skupini H pa je Braga, finalist tega tekmovanja iz prejšnje sezone, ki ima v tej sezoni zmago v Angliji in poraz doma proti belgijskemu predstavniku.

"Jasno je, da je pred nami zelo pomembna tekma in da so fantje temu primerno motivirani. Po tisti zadnji tekmi proti Birminghamu je sledila kratka pavza. V njej so se stvari močno spremenile. Moštvo je dobilo svežino, na treningih smo nekaj stvari popravili, tudi fantje so se mentalno razbremenili, kar je bilo vidno že na prvenstveni tekmi v Domžalah," je na novinarski konferenci v Mariboru uvodoma povedal trener vodilnega slovenskega moštva Darko Milanič.

"Čaka nas težka tekma, v kateri si jasno želimo priti do prvih točk. Zavedamo se, da igramo proti kakovostnemu moštvu, ki ima izkušnje, zna igrati obrambno, zna tudi zelo dobro preiti v napad, vendar bomo dali vse od sebe, da osvojimo prve točke," je dejal Milanič in pojasnil izpostavitev dobre obrambne igre Brage: "To sem rekel zaradi tega, ker znajo Portugalci igrati zelo dobro v fazi branjenja. Tu mislim predvsem na njihovo zadnjo vrsto, ki pušča zelo malo zadetkov. Nisem želel reči, da se bodo prišli v Slovenijo branit. Ampak to, da bomo morali biti izredno natančni, poletni, živi in napadati v globino, da bomo lahko nevarni."

Milanič pravi, da so njegovi varovanci pripravljeni na vse različice igralnih sistemov, ki jih Braga uporablja. Verjame pa, da se bo portugalska ekipa predstavila kot ofenzivna, z dvema napadalcema v osrčju napada. Milanič pa si je malce v šali zaželel še, da bi bilo v četrtek zelo mraz.

Eden tistih, ki bo Braginim napadalcem poskušal preprečiti dostop do domačega gola, bo branilec Arghus, ki priznava vlogo favorita tekmecu: "Prepričan sem, da je Braga favorit, toda nihče ne sme podcenjevati Maribora. V tujih medijih sem zasledil, da vsi mislijo, da bo to lahka tekma, ampak menim, da smo zelo dobro motivirani in gremo na zmago."

Pot do nje pozna vezist Željko Filipović: "Zavedamo se, da moramo čim več igrati, imeti žogo čim več v svoji posesti, ker vsaka ekipa, tudi Braga, trpi, ko nima žoge. Mi bomo poskušali razviti svojo igro."

Braga se je v zadnjih letih uveljavila kot četrti najmočnejši klub na Portugalskem ob Portu, Benfici in Sportingu, največji evropski uspeh pa je dosegla v minuli sezoni, ko je v finalu Evropske lige izgubila prav proti Portu z 0:1. Klub so ustanovili pred 90 leti, v zdajšnji ekipi pa ima tudi nekaj širše znanih nogometnih imen, kot so Nuno Gomes, Alan, Hugo Viana, vratar Quim ...

Tekmo v Ljudskem vrtu bodo sodili Švicarji na čelu s Stephanom Studerjem.

Evropska liga, skupina H, 3. kolo:

Četrtek, ob 19.00:

Club Brugge – Birmingham City
Maribor – Braga

Lestvica: 1. Club Brugge 6 točk, 2. Braga 3, 3. Birmingham City 3, 4. Maribor 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.