Šport > Nogomet
22 ogledov

Mariborčane ogrelo 37 stopinj Celzija

superpokal 2011 domžale maribor Gregor Katič
Nogometaši Maribora so že v Izraelu, kjer se bodo v sredo na prvi tekmi 3. kola kvalifikacij pomerili proti Maccabiju iz Haife. Njihov nasprotnik je tudi vročina.

Nogometaši Maribora bodo po zmagi na gostovanju v Luksemburgu, kjer so imeli podobne pogoje kot v Sloveniji, v sredo zvečer za preboj do zadnje stopničke pred Ligo prvakov gostovali v Izraelu, kamor so prileteli v ponedeljek.

Iz skoraj zimske Slovenije, kjer so temperature komaj presegle 10 stopinj Celzija, so poleteli v Haifo, kjer jih je ob sestopu iz letala ogrelo sonce in 37 stopinj Celzija. Za večino igralcev je to prvi stik z Izraelom in tamkajšnjim podnebjem: "Prvič sem v Izraelu, podobno velja tudi za večino soigralcev. Lepa država, toda za oglede bo kakšna druga priložnost. Naš namen je, da se v teh dveh dneh temeljito pripravimo na nasprotnika in odigramo dobro tekmo," je ob prihodu dejal Aleš Mertelj.

Med Štajerci prevladuje sproščeno, zelo dobro razpoloženje. Se pa med pripravami na tekmo proti Maccabiju pazi na vsako podrobnost. Tudi na spoznanje, da bodo dodatno oviro na poti do podviga pomenile vremenske razmere, s temperaturami krepko čez 30 stopinj. "Razmere bodo drugačne kot pri nas, zato smo tukaj nekoliko prej, da se privadimo, kot smo se tudi lani na Madžarskem ali v Palermu, kjer so bili prav tako težji pogoji za igro. Bo pač treba čez dan popiti več tekočine. Vse je pod nadzorom, ni dvoma, da bomo pripravljeni na 90-minutni boj," dodaj Mertelj.

Torkov program mariborskega moštva, ki šteje 21 članov (zaradi poškodb so doma ostali Mitja Viler, Nejc Potokar in Aleš Majer), bo v znamenju skupne videoanalize nasprotnika. Čez dan se bo treba zaradi neznosne vročine izogniti preživljanju časa na prostem, ob 20. uri po lokalnem času pa bodo preizkusili igrišče na stadionu Kiryat Eliazer. "Že ob vrnitvi s prvenstvene tekme v Lendavi smo si v avtobusu ogledali en polčas tekme Maccabija. Med torkovo analizo pa nam bo trener še bolj podrobno predstavil tekmece, tako da bomo spoznali vse njihove prednosti in pomanjkljivosti. Bistvenega pomena je, da mi odigramo dobro tekmo. Vročekrvne izraelske navijače bomo vzeli kot svoje in se ne bomo obremenjevali s tribunami. Verjamem, da se lahko vrnemo domov z dobrim izhodiščem za povratno tekmo," za konec poudarja mariborski nogometaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.