Šport > Nogomet
12 ogledov

Mariborčani izgubili dve točki

3500 gledalcev je v Ljudskem vrtu spremljalo dobro nogometno predstavo. Žurnal24 main
V derbiju 26. kola PrveLige Telekom sta se vodilni Maribor in HIT Gorica razšla z neodločenim izidom 0:0. Celjani so se tako z zmago proti Interblocku (1:0) Štajercem približali na osem točk.
 
 

Mislim, da smo si zaslužili več kot smo na koncu iztržili. Nasprotnik je v Ljudski vrt prišel z namenom, da se brani.

Darko Milanič

 
Po reprezentančnem premoru slovenski nogometni prvoligaši nadaljujejo z bojem v PrviLigi Telekom. V derbiju 26. kola sta se v Ljudskem vrtu pomerila domači Maribor in gostje iz Gorice. Na zanimivem srečanju gledalci niso videli zadetkov, kljub temu pa niso bili prikrajšani za užitke, ki jih ponuja nogometna igra. Tako eni kot drugi so si pripravili kar nekaj lepih priložnostih, a so bili kot po pravilu v samem zaključku akcij premalo zbrani. Za odtenke boljši so bili sicer Mariborčani, ki so prek Marcosa Tavaresa sredi drugega polčasa tudi zatresli prečko. Po srečanju je goriški strateg Miran Srebernič dejal: "Mislim, da je bil Maribor boljši od nas. Ustvaril si je tudi več priložnosti, vendar smo si jih nekaj pripravili tudi mi, a smo jih na žalost zgrešili. Maribor je vseskozi pritiskal, toda nam je ob dveh dobrih posredovanjih Piriha mrežo uspelo ohraniti nedotaknjeno." Na drugi strani jeDarko Milanič pripomnil: "Mislim, da smo si zaslužili več kot smo na koncu iztržili. Nasprotnik je v Ljudski vrt prišel z namenom, da se brani. Nam pa je v trenutkih, ko bi morali zadeti nekaj enostavno zmanjkalo. Vendar tudi to se dogaja. Glave gor, že v sredo nas čaka nova tekma." Remi Maribora proti Gorici so dobro izkoristili nogometaši MIK CM Celja, ki so na Areni Petrol z zadetkom Sacripantija z minimalno razliko ugnali Interblock.

Nogometaši Rudar Velenja tudi po krajšem tekmovalnem premoru navdušujejo z odličnimi igrami v spomladanskem delu prvenstva. Na gostovanju pri aktualnih državnih prvakih v Domžalah so z zadetkom Oznena Periča v 41. minuti slavili z 1:0. Varovanci Marijana Pušnika so se z 12 letošnjo zmago prebili na tretje mesto na lestvici. Domžalčani pa so  v jesenskem delu prvič položili orožje. Svoje delo so opravili tudi nogometaši Nafte in Kopra, ki so se za nove točke udarili pod lendavskimi vinogradi. Pred okoli 1000 gledalci so se razšli z neodločenim izidom 1:1. Zadnjo tekmo 26. kola sta danes v Ajdovščini odigrala domače Primorje in Labod Drava. Rdeče-črni so z zmago (1:0) proti neposrednemu konkurentu z začelja lige naredili velik korak proti obstanku v prvi ligi, saj so se na mestu, ki vodi v drugo ligo izenačili s Koprom.

PrvaLiga Telekom, 26. kolo:

Domžale : Rudar Velenje 0:1 (0:1)
Perič (41)
RK: Knezović (45/Domžale)

Nafta : Koper 1:1 (1:1)
Vaš (7); Petrovič (24)

MIK CM Celje : Interblock 1:0 (0:0)
Sacripanti (67)

Maribor : HIT Gorica 0:0

Primorje : Labod Drava 1:0 (0:0)
Škerjanc (57)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.