Šport > Nogomet
42 ogledov

Mariborčani predali vrh Domžalam

Dalibor Volaš je Mariboru zagotovil točko proti Primorju, ki je v Ljudskem vrtu
1/42
Žurnal24 main
Po osmem kolu Prve lige so Domžalčani prevzeli vodstvo na lestvici, saj so Mariborčani le remizirali s Primorjem, medtem ko so ravbarji z 0:1 v Stožicah ugnali Olimpijo. Več o tej tekmi v galeriji.
Na četrtkovi javni razpravi o prihodnosti Olimpije so njeni nekdanji akterji dejali, da spremembe ne bo pod novim trenerjem, saj je glavni zaviralec kluba Izet Rastoder. "Kar dela Rastoder, je smešno in škodi klubu," je dejal Amir Karič. Miran Pavlin je ustrelil, da bi bili z ekipo, s katero so pred dvema letoma igrali v drugi ligi, prvaki. Več preberite tukaj.

Maribor je v 8. kolu Prve lige doma le remiziral s Primorjem in tako vrh lestvice prepustil Domžalam, ki so že v petek v Stožicah z 0:1 ugnale Olimpijo (več o tej tekmi si lahko preberete v nadaljevanju).

V Stožicah leteli stoli
Ljubljanska Olimpija še vedno vedri na dnu lestvice, v osmem kolu Prve lige je na Stožicah v krstni tekmi za trenerski tendem Dušan Kosič-Aleš Čeh doživela poraz z Domžalami. Za edini zadetek je pred 3.500 gledalci v 57. minuti poskrbel Marko Drevenšek. V drugem polčasu je bil predsednik Izet Rastoder deležen nekaj več skandiranja, tik pred domžalskim zadetkom pa je na igrišče padlo nekaj bakel. Sodnik Peter Šart je tako kar dvakrat prekinil tekmo. Drugič v 61. minuti, ko so nekateri domači navijači preskočili ograjo in se stepli z varnostniki; po treh minutah premora pa se je tekma le nadaljevala z avtom gostov. Vročekrvne navijače, ki bi iz kluba radi izgnali Izeta Rastoderja, je miril tudi sam župan Zoran Janković.

Nov poraz, bakle, banane, leteči stoli ... poglejte v dodani galeriji.

Pirotehnike pa ni manjkalo niti v Lendavi – v tem smislu so bili dejavni navijači Rudarja –, kjer so gledalci videli zrcalno različna polčasa. Do 25. minute domači, ki so slavnostno prvič igrali pod reflektorji, že vodili s 3:0, za kar sta poskrbela Jože Benko z dvema in Erdžan Bečiri z enim zadetkom. V zadnji tretjini srečanja pa so rudarji izenačili le v sedmih minutah z goli Uroša Koruna, Nikole Tolimirja in Damjana Trifkoviča. Goričani so na domačem igrišču ugnali novinca v ligi, Triglav Gorenjsko. Gorenjci so sicer odlično začeli srečanje v slovenskem Las Vegasu, saj so povedli že v 6. minuti z zadetkom Krcića. V nadaljevanju tekme pa so igralci HiT Gorice uspeli spremeniti potek dogodkov na igrišču. Ob koncu prvega polčasa so izenačili, v 55. minuti pa je Alen Jogan zabil zmagoviti zadetek (2:1). Po zaostanku z 0:1 proti Kopru so do zmage z 2:1 prišli tudi Celjani. Za kanarčke je zadetek iz enajstmetrovke znova zabil vratar Ermin Hasič.

Lestvica:
1. Domžale 19 točk
2. Maribor 17 (- 1)
3. Nafta 16
4. Hit Gorica 11
5. Luka Koper 10
6. CM Celje 9
7. Rudar 9
8. Triglav Gorenjska 8
9. Primorje 6
10. Olimpija 2 (- 1)

Prva liga, 8. kolo:

Nafta Lendava : Rudar Velenje 3:3 (3:0)
Benko (8, 25), Bečiri (18); Korun (57), Tolimir (62), Trifkovič (64)

Olimpija Ljubljana : Domžale 0:1 (0:0)
Drevenšek (62)


Hit Gorica : Triglav Gorenjska 2:1 (1:1)
Balažic (45), Jogan (55); Krcič (6)

Maribor : Primorje 1:1 (0:1)
Volaš (48); Lo Duca (16)

CM Celje
: Luka Koper 2:1(0:1)
Čadikovski (50), Klebčar (76); Hasič (31/11m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.