Šport > Nogomet
1 ogledov

Mariborčani že začeli priprave

Darko Milanič na klopi Maribora še ni izgubil derbija z Olimpijo. (Foto: Barbara Žurnal24 main
Aktulani državni prvaki iz Maribora so med vsemi prvoligaši prvi začeli priprave na novo sezono. Ob začetku priprav je za zurnal24.si spregovoril trener Darko Milanič.
 

V začetek sezone brez Zahoviča in gledalcev

Mariborčani bodo zaradi kazni v začetek sezone krenili brez športnega direktorja Zlatka Zahoviča. Ob tem pa bodo morali dve domači srečanji odigrati pred praznimi tribunami Ljudskega vrta. "To, da bomo v sezono krenili brez Zahoviča in naših zvestih navijačev, je za nas vsekakor velik hendikep," je dejal Milanič.

Naslov državnega prvaka v nogometu se je v lanski sezoni po šestih letih čakanja vrnil v najbolj nogometno mesto v Sloveniji, Maribor . Četa Darka Milaniča je po sezoni odšla na zaslužen počitek, ki pa ni bil ravno dolg. Trajal je le dva tedna. Že v ponedeljek so se Štajerci zbrali na skupni večerji, v torek pa že opravili prvi trening. Štajerci očitno niso zaspali na lovorikah in pred naslednjo sezono, ki prinaša tudi igranje v kvalifikacijah za Ligo prvakov , ničesar ne želijo prepustiti naključju. Omeniti velja tudi, da so Mariborčani med vsemi prvoligaši prvi začeli priprave na novo sezono.

 
 

Igralci so na prvi trening prišli spočiti in z veliko želje, kar je tudi najpomembneje.

Darko Milanič

 
Darko Milanič je kljub kratkemu oddihu prepričan, da je bilo dovolj časa, da so si tako on kot igralci napolnili baterije za novo sezono. "Počitek ni bil prekratek. Preprosto sta v tem trenutku dva tedna počitka dovolj. Ne smemo namreč pozabiti, da si igralci v slovenski ligi lahko bolj odpočijejo med zimskim odmorom, ko imamo prost ves december. Ta premor pa je nekoliko krajši, a nič zato," je sprva dejal nekdanji kapetan naše izbrane vrste in v nadaljevanju še dodal: "Menim, da so si fantje v teh dveh tednih mentalno odpočili po dolgi in naporni sezoni. Ob tem pa so ohranili tudi nekaj fizične moči, kar je dobro, saj imamo čez pet tednov že prvo pomembno srečanje, ko se začnejo prve evropske tekme."

Aleš Mertelj se je iz Kopra preselil v Maribor. © Saša Despot

 
Mariborčani bodo večino priprav opravili kar v domačem okolju. Vmes pa se bodo za štiri dni odpravili tudi v Zreče . Med pripravami bodo Zoran Pavlovič in soigralci odigrali tudi šest prijateljskih srečanj. Najbolj zanimivo med njimi pa bo vsekakor proti ruskemu prvaku Rubinu iz Kazana . "Če bo treba, se bomo dogovorili še za kakšno prijateljsko srečanje, a za zdaj menim, da to ne bo potrebno," je na temo prijateljskih srečanj dejal Milanič. O samem poteku priprav pa je povedal: "Priprave ne bodo klasične. Saj smo že na prvem treningu delali z žogo. Tako bo tudi v nadaljevanju, ko bomo veliko časa namenjali tudi uigravanju in taktiki. Seveda pa ne bomo pozabili niti na fizično pripravljenost. Želimo izboljšati predvsem moč, vzdržljivost in hitrost."

 
 

Je mlad, nadarjen in ambiciozen igralec.

Milanič o Mertlju

 
Beseda je nanesla tudi na okrepitve. Maribor je do zdaj zapustil Nilton , ki odhaja v Bolgarijo . V Ljudski vrt pa se je doslej preselil le Aleš Mertelj , ki je v zadnji sezoni igral za koprskega prvoligaša. Milanič je z mladim Gorenjcem zelo zadovoljen, a kot je dejal, so do zdaj opravili le en skupen trening, tako da bo časa za medsebojno spoznavanje še več kot dovolj. "Glede prihodov se lahko kaj zgodi v prihodnjih dneh, a to govorim brez kakšnih konkretnih podatkov. Možnosti, da se še kaj zgodi, pa obstajajo, " pa je o prihodu novih igralcev povedal vodja strokovnega štaba vijoličastih, ki o prihodu novih igralcev ni želel biti natančnejši. Primorec pa ne izključuje niti odhodov.

Z naslovom prvaka so si Mariborčani priigrali tudi uvrstitev v kvalifikacije za Ligo prvakov. Milanič meni, da je to le še dodatna možnost za dokazovanje. Ob tem pa je le potrdil naše misli, da je igranje v kvalifikacijah najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja samo po sebi zadosten motiv za še večjo vnemo na treningih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.