Šport > Nogomet
9 ogledov

Mariborčani: "Želimo si prve zmage!"

Maribor Viole navijači Gregor Katič
Maribor bo v sredo ob 19. uri v petem kolu Evropske lige v Ljudskem vrtu gostil belgijski Club Brugge. Vijoličasti želijo svoje navijače po sijajnih predstavah v domačem prvenstvu nagraditi še z evrposko zmago.

Državni prvaki v domačem prvenstvu igrajo odlično in imajo 12 točk prednosti pred zasledovalci, zdaj pa želijo navijače razveseliti še s prvo zmago v Evropski ligi.

Milanič: Zanimivo bo

V zadnji domači tekmi bodo v skupini H gostili Club Brugge, ki ima na prvem mestu sedem točk, prav toliko kot drugi Birmingham in tretja Braga. Mariborčani imajo z eno točko le še teoretične možnosti za napredovanje, a se ne bodo predali. "Kljub pozni jeseni so fantje osredotočeni na to, kar delamo, dobro igramo in osvajamo točke. Res imamo za seboj izjemen niz, a te poškodbice v zadnjih dneh kažejo na to, da so nekateri že zelo utrujeni, tako da bo premor  prišel kar prav. Pred tem pa so pred nami še tri tekme, prva proti Bruggeu. Zanimivo bo, spomnimo se nasprotnika iz prvega kola, ko je pokazal kakovost. Prepričan sem, da bomo odigrali dobro tekmo. Zdaj igramo na našem igrišču in storili bomo vse, da ob pomoči navijačev točke ostanejo doma," je za spletno stran kluba Nkmaribor.si dejal trener vijoličastih Darko Milanič.

Prvo tekmo so Belgijci dobili z 2:0, oba gola pa zabili že v prvem polčasu. Optimistični so tudi igralci. "Želimo si prve zmage! Da po uspehih v državnem prvenstvu razveselimo navijače z zmago še v mednarodni konkurenci," je povedal Matej Črnic, Željko Filipović pa obljublja: "Po najboljših močeh se bomo potrudili, da bi dosegli dober rezultat. Poskušali bomo vso tekmo odigrati 
na visoki ravni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.