Šport > Nogomet
15 ogledov

"Mariborski" Rangers klonil proti Chelseaju

Rangers Chelsea  Nikica Jelavić
1/15
Reuters
Nogometaši Rangersa iz Glasgowa, ki se bodo v četrtem predkolu Evropske lige pomerili z Mariborom, so v soboto na pripravljalnem obračunu z 1:3 izgubili s Chelseajem, potem ko so vodili z 1:0.

Na glasgowskem stadionu Ibrox so se vodstva že v šesti minuti tekme razveselili domači nogometaši (in navijači), potem ko je Nikica Jelavić pospravil žogo za hrbet Petra Čecha. Gostje iz Londona so stvari hitro postavili na svoje mesto, ko je na sceno stopil Daniel Sturridge. Z dvema zadetkoma je še pred koncem prvega polčasa spreobrnil izid (2:1). Zmago varovancev trenerja Andreja Villasa Boasa je potrdil Florent Malouda, ki je zabil dvajset minut pred koncem tekme.

Real z novo visoko zmago

Nogometaši Real Madrida nadaljujejo z odličnimi predstavami na pripravljalnih tekmah: na zadnjem prijateljskem obračunu pred začetkom nove sezone v španski prvi ligi je s 6:0 padel Tianjin. Mrežo Kitajcev je v osmi minuti iz enajstmetrovke načel brazilski nogometaš Ricardo Kaká, le dobrih pet minut kasneje pa je na 2:0 povišal Argentinec Angel di Maria. To je bil tudi rezultat prvega polčasa. V 68. minuti se je med strelce vpisal še en Argentinec, in sicer Gonzalo Higuaín, tudi tokrat pa ni šlo brez golov Cristiana Ronalda in Karima Benzemaja. Francoz je odlično strelsko formo potrdil z dvema zadetkoma (v 80. in 82. minuti). Zdi se, da Real novega napadalca pred začetkom nove sezone ne potrebuje. Tako trdijo tudi nogometaši, vprašanje pa je, če se vedno ambiciozni José Mourinho z njimi strinja.

Pripravljalni tekmi:

Tianjin : Real Madrid 0:6 (0:2)
Kaká (8/11-m), Di Maria (14), Higuaín (68), Ronaldo (74), Benzema (80, 82)

Rangers : Chelsea 1:3 (1:2)
Jelavić (6); Sturridge (21, 29), Malouda (71)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.