Šport > Nogomet
14 ogledov

Mariboru 2.800 evrov, Olimpiji 600 evrov

Olimpija Maribor Stožice Anže Petkovšek
Mariborčani bodo morali v blagajno Nogometne zveze Slovenije zaradi neredov na večnem derbiju v sedmem kolu nakazati 2.800 evrov, Ljubljančani pa 600.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Simon Jeglič je po sedmem kolu državnega prvenstva, natančneje po večnem derbiju, oglobil Maribor za 2.800 evrov, Olimpija pa bo morala v blagajno odšteti 600 evrov. Obema moštvoma so jo zagodli preveč razgreti navijači, Olimpija pa je dobila kazen še zaradi slabo organizirane tekme.

Olimpija bo morala v blagajno NZS plačati 600 evrov zaradi kršitev običajnega športnega ravnanja ter slabe organizacije tekme – navijači ekipe Olimpija so v 64. minuti tekme na igralno površino odvrgli baklo, zaradi česar je bila tekma prekinjena, organizator tekme pa je na semaforju neprimerno predstavil igralce gostujoče ekipe.

Maribor bo zaradi obnašanja navijačev ob 2.800 evrov, šlo je namreč za kršitev običajnega športnega obnašanja gledalcev oziroma navijaških skupin. Navijači ekipe Maribor so v 15., 25., 62. in 64. minuti tekme na igralno površino odvrgli po eno baklo, zaradi česar je bila tekma vsakokrat prekinjena, pred drugim polčasom so na igralno površino odvrgli več bakel, v 81. minuti tekme pa so začeli množično metati dele sedišč na policiste. Pri kazni je disciplinski sodnik upošteval tudi predkaznovanost štajerske ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.