Šport > Nogomet
20 ogledov

Mariboru ponudil sodelovanje Chelsea

Zlatko Zahovi%C4%8D Zahovi%C4%87 Zahovic klop za rezerve sportni direktor %C5%A1 Nino Verdnik
Nogometni klub Maribor je v svojem napredku zakorakal naprej. Dogovor o sodelovanju mu je ponudil sam londonski Chelsea. "Vse so vedeli o našem klubu in nogometni šoli," pravi Zlatko Zahovič.

Na posebej sklicani novinarski konferenci je v klubskih prostorih športni direktor Maribora Zlatko Zahovič predstavil zadnja dogajanja, ko so prišli na obisk v Ljudski vrt predstavniki Chelseaja.

Primeri, kot so Iličić, Bačinović, Školnik, Mihelič, Samardžič in ostali, jim prinašajo spoznanje, da smo klub, ki v tem delu Evrope najboljše dela z mladimi in to nadgrajuje v prvi ekipi. Primeri naših igralcev potrjujejo, da so takoj pripravljeni na najvišje zahteve evropskega nogometa. Maribor je v njihovih očeh jamstvo uspeha.
Zlatko Zahovič
"Doletela nas je velika čast – dobili smo obisk predstavnikov Chelseaja. Prišli so v Maribor in predstavili prošnjo za sodelovanje med kluboma. Ko sem vprašal, zakaj ravno NK Maribor, so me zelo presenetili. Vse so vedeli o našem klubu in nogometni šoli. Igralce, za katere menijo, da lahko pridejo na najvišjo raven, so imeli posebej podčrtane. Njihova skavtska služba je prišla do spoznanja, da si naš klub s svojim delom v nogometni šoli in članskem moštvu zasluži posebno pozornost. Primeri, kot so Iličić, Bačinović, Školnik, Mihelič, Samardžič in ostali, jim prinašajo spoznanje, da smo klub, ki v tem delu Evrope najboljše dela z mladimi in to nadgrajuje v prvi ekipi. Primeri naših igralcev potrjujejo, da so takoj pripravljeni na najvišje zahteve evropskega nogometa. Maribor je v njihovih očeh jamstvo uspeha. Večje zadovoljstvo, kot to, da pri Chelseaju sami pridejo do takšnega spoznanja, je težko dobiti. Vsak, ki si želi sodelovanja s klubom, kot je Chelsea, mora lobirati, k nam pa so prišli sami. Imeli so prav vse podatke o naših igralcih, takšne zadeve poslušaš z velikim ponosom. To je velika čast za naš klub, za slovenski nogomet. Veselimo se sodelovanja," je pojasnil Zlatko Zahovič.

Carlo Ancelotti | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zaradi sklenjenega sporazuma se imen ne sme razkrivati, sodelovanje pa zajema še nekaj dodatnih zadev. Predvsem po strokovni plati: "Tako bo že v začetku januarja naš strokovni štab članskega moštva odpotoval na dopolnjevanje strokovnosti z ogledom metod dela trenerja Carla Ancelottija. V drugi polovici januarja pa bodo naši trenerji iz nogometne šole s profesionalnimi pogodbami povabljeni na nogometno akademijo Chelseaja na nabiranje novih izkušenj in znanj, ki jih lahko prenesejo v delo naše nogometne šole in jo še dodatno izpopolnijo."

Najbolj zanimiva je vselej tema prestopi. Se lahko kaj konkretnejšega omeni po tej plati? "Odprli smo tudi to področje, pri Chelseaju so pripravljeni izpeljati kakšen prestop. O nekaterih zadevah smo se konkretno pogovarjali, celo z določenimi številkami. O imenih nekoliko pozneje, a sem prepričan, da bo v prihodnosti kdo iz NK Maribor oblekel majico Chelseaja. Ali iz mladinske šole ali prvega moštva." Obstaja kakšna možnost igranja prijateljske tekme? "Žal ne. Pri Chelseaju imajo termine že zasedene, tudi po dve, tri leta vnaprej je vse organizirano. Težko je priti do prijateljske tekme, številke so za nas nekoliko prehude."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.