Šport > Nogomet
11 ogledov

Mariboru zmanjkalo elektrike

Robert Berič Berić Maribor : Maccabi Haifa Saša Despot
V 11. kolu Prve lige je Nafta utišala Ljudski vrt in premagala Mariborčane z 2:0. Tekmo je zaznamoval tudi 15-minutni premor zaradi nedelujočih reflektorjev. Prvi zadetek je Mariborčanom zabil njihov lastni igralec, na posoji v Lendavi, Gabriel Da Silva.

Niz treh zaporednih tekem na domačem igrišču v enem tednu se ni začel po okusu Maribora, proti lendavski Nafti je doživel drugi poraz v tej sezoni, prihodnji teden pa v Ljudski vrt prihajata še dva tekmeca: v četrtek angleški Birmingham City, v nedeljo pa kranjski Triglav. Lendavčani so v zgodnjem obdobju tekme "šokirali" Mariborčane, po prostem strelu na sredini igrišča se je žoga odbila do Brazilca Gabriela Da Silve, ki je z natančnim strelom v desni spodnji kot ukanil rezervnega reprezentančnega vratarja Jasmina Handanovića. V 49. minuti je bila tekma za več kot pol ure prekinjena zaradi okvare žarometov.

Po prekinitvi so Mariborčani uprizorili popolni napad in pletli mrežo pred vrati Lendavčanov, najlepšo priložnost pa je zapravil Marcos Tavares v 62. minuti. A gosti jim niso ostali dolžni, vsak njihov nasprotni napad je pomenil resno nevarnost.V nadaljevanju so Mariborčani skušali izenačiti izid, a vsi njihovi poskusi so bili neuspešni. Usodo gostiteljev je v 86. minuti zapečatil Stjepan Caban, ki se je na desni strani izognil prepovedanemu položaju in rutinsko premagal Handanovića za končnih 2:0.

Olimpija spet na zmagovalni poti

Olimpija se je po porazu v Murski Soboti in remiju v Celju vrnila na zmagovalna pota. Koprčanom pa so se z zmago s 3:1 tudi oddolžili za poraz v pokalnem tekmovanju pred desetimi dnevi. Z novimi tremi točkami za šesto letošnjo zmago so se varovanci Dušana Kosića vsaj začasno na vrhu razpredelnice izenačili z Mariborom. Da se Ljubljančanom obeta poln izkupiček, je napovedala 12. minuta, ko so po lepi akciji povedli. Dare Vršič je z dolgo podajo na desno stran zaposlil Erika Salkića, ta je podal žogo v sredino, kjer jo je dočakal Dragan Čadikovski. S strelom ni okleval, žoga se je odbila od tal, vratar Igor Nenezić ni dobro posredoval, tako da je bilo na semaforju 1:0. Na 2:0 je v 26. minuti povišal Vršič. Anej Lovrečič je streljal z 20 metrov, Nenezić je žogo odbil, a le na glavo Vršiča, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo. Reprezentant je postavil tudi končni izid prvega polčasa, v 39 je z 18 metrov lepo in močno izvedel prosti strel. V drugem delu so Koprčani prevzeli pobudo na igrišču, a več od častnega zadetka Damirja Hadžića po kotu niso zmogli, tako da je tudi novi trener Milivoj Bračun zabeležil prvi letošnji poraz na njihovi klopi.

Celjani še poglobili krizo Domžal

Igralci CM Celje so zanesljivo premagali oslabljene Domžalčane, ki so na svoj račun vpisali že četrti zaporedni poraz. Celjani so do zmage prišli povsem zasluženo, kljub temu, da v prvem polčasu niso našli poti do gostujočih vrat, pa so v drugem polčasu izkoristili priložnosti in pred maloštevilnimi gledalci slavili pomembno zmago, ki jih je oddaljila od dna prvenstvene lestvice. Poleg slabih predstav na igrišču, je v moštvu Domžal zaradi poškodb ali kazni manjkalo kar 18 igralcev, gostujoči trener Darko Birjukov pa ekipo sestavil večinoma iz igralcev, ki sicer igrajo še za mladinsko ekipo. Strelske vaje domačih v drugem polčasu je v 51. minuti začel Denis Popović, nadaljeval Roman Bezjak in dokončal Tadej Kotnik.

Prva liga si, 11. kolo:

Maribor - Nafta 0:2 (0:1)
Da Silva (11), Caban (84)

CM Celje : Domžale 3:0 (0:0)
Popović (51), Bezjak (56), Kotnik (91)

Olimpija : Luka Koper 3:1 (3:0)
Čadikovski (13), Vršič (27, 40); Hadžić (77)

Triglav : Rudar Velenje 0:0

Mura 05 : HiT Gorica 1:0 (1:0)
Eterović (23, 11-m)

Komentarjev 2
  • Alen Pajić 11:11 25.september 2011.

    Bomo vidli kaj bo prinesla pomlad :) Dvomim, da lahko olimpija "preseneti" Maribor.

  • 1111 07:51 25.september 2011.

    BRAVO Koper, le tako naprej!!!