Šport > Nogomet
27 ogledov

Milaniču želi vso srečo, a šele po soboti

Marko Nikolić Saša Despot
Maribor bo v soboto ob 20.15 gostil tradicionalni nogometni derbi proti Olimpiji.

Vodilno moštvo iz Ljubljane prihaja v štajersko prestolnico dobro pripravljeno, s prednostjo šestih točk na prvenstveni lestvici, samozavest je visoka. V Ljudski vrt prihaja tudi preko 1000 gostujočih navijačev.

Olimpija ima po 23 prvenstvenih krogih pred Mariborom velikih točk prednosti, svoj naskok pa želi v soboto še povečati. Poraz proti Celju je v Mariboru s trenerskega mesta odnesel Krunoslava Jurčića, na njegovo mesto pa ustoličili nekdanjega trenerja Darka Milaniča, ki je z vijoličnimi že beležil lepe uspehe. A Olimpije to ne bega, na Štajersko potuje z veliko željo po pomembnih treh točkah, ki bi jo še dodatno približali prvenstvenemu naslovu.

"To je tekma, ki prinaša največje zanimanje v slovenskem nogometu, kar je dobro za nogomet. Vse spoštovanje izrekam rivalom, glede na zadnjih deset let, tako v Evropi kot doma. Na to tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo, prinaša tri točke, navijači prihajajo v velikem številu. Pred sabo vidim le en cilj, naslov prvaka, tako da moramo zbirati točke, tudi na večnem derbiju," je na današnji novinarski konferenci dejal trener Olimpije Marko Nikolić.

''Igrali bomo tako, da bomo zmagali''

Tekmeca se namerava lotiti tudi taktično. "Pripravljeni bomo na pravi način, tako taktično kot fizično in psihološko. Ko to vse seštejemo, dobimo Olimpijo, ki zna igrati derbi. Igrali ga bomo tako, da bomo zmagali. Vse vstopnice za naš sektor so razprodane že nekaj dni, verjetno bi prišlo še več navijačev, če bi lahko, tako da bomo imeli podporo na stadionu, na zelenico bomo prišli borbeni, vse v želji, da dosežemo dober rezultat," je povedal ljubljanski strateg.

Ta dobro pozna delo novega mariborskega trenerja Milaniča, a prvi, da je to lahko tudi hendikep za njegove igralce. "Nimamo informacij o njihovi igri, zdaj ko imajo novega trenerja, zaradi tega je vse skupaj tudi malo zapleteno. A tudi Milanič ima za sabo le peščico treningov. O celotni mariborski ekipi lahko govorim le dobro, sam tudi osebno poznam Darka. Želim mu vse dobro, a šele po sobotni tekmi," je še dejal Nikolić.

''Vemo, kako''

Kapetan Darijan Matić v soboto pričakuje težko in enakovredno tekmo. "Naša želja je, da povečamo naskok pred Mariborom, tako se tudi pripravljamo. Po zadnji tekmi se nam je okrepila samozavest in mislim, da bomo pokazali dobro pripravljenost. V Maribor prihaja čez 1000 naših navijačev, to je dodatna obveznost in motivacija. V teh dneh se je treba pripravljati tudi psihološko, se znati brzdati, da ne bi pregoreli v želji. Naš cilj je zadovoljiti vse naše navijače, vemo, kako," še pravi kapetan zelenih.

Tekmo v Ljudskem vrtu bo sodil Matej Jug.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.