Šport > Nogomet
23 ogledov

Márquez se bo pridružil Henryju

Žurnal24 main
Mehiški nogometaš Rafael Marquez ni več član španske Barcelone. Vodstvo španskih prvakov se je z mehiškim reprezentantom sporazumno razšlo in predčasno prekinilo do leta 2012 veljavno pogodbo.

Mehiški nogometaš Rafael Márquez ni več član katalonske Barcelone. Vodstvo španskih prvakov se je z mehiškim reprezentantom sporazumno razšlo in predčasno prekinilo do leta 2012 veljavno pogodbo. Márquez naj bi se zdaj odpravil za moštvenim kolegom Francozom Thierryjem Henryjem v ZDA k ekipi Red Bulls New York.

Mehičan je v zadnjih sedmih letih odkar je igral pri Barceloni osvojil številne naslove. Med drugim je štirikrat postal španski državni prvak, dvakrat osvojil Ligo prvakov, enkrat španski pokal in enkrat naslov svetovnega klubskega prvaka. A 31-letni igralec v lanski sezoni pri Barçi ni dobil več veliko priložnosti. Kljub vsemu je bil praktično ves čas igranja v katalonski prestolnici nezamenljiv v enajstericah obeh trenerjev, ki sta ga vodila - Frank Rijkaard in Josep Guardiola. Vse od debija v septembru leta 2003 je "El Kaiser de Michoacán" nanizal dvanajst naslovov, poslavlja pa se kot velikan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.