Šport > Nogomet
10 ogledov

Marseille le tri točke za Lyonom

niang Žurnal24 main
Nogometaši Marseilla so v derbiju 17. kola Ligue 1 pred domačimi gledalci srečno premagali Nico z 2:1. Z enakim izidom je Nantes na krilih Ivana Klasnića šokiral Lyon.
 

Francija, 17. kolo

Bordeaux : Valenciennes 2:1
Caen : Rennes 1:1
Lille : Toulouse 1:1
Marseille
: Nice 2:1
St. Etienne
: Le Havre 2:0
Nantes : Lyon 2:1
Monaco : Sochaux 1:1
Lorient : Nancy 1:0
Grenoble : Auxerre 0:0
PSG : Le Mans 3:1

Srečanje na Velodromu se je začelo po željah nogometašev Marseilla, saj je vezist Nice Olivier Echouafni po podaji s kota v 14. minuti zabil avtogol. Sinjemodri so tik pred odmorom podvojili vodstvo, ko je Cyril Rool v kazenskem prostoru gostov podrl Mathieua Valbueno. Z 11-metrovke je bil natančen Mamadou Niang. Nogometaši z Azurne obale so znižali zaostanek v 48. minuti, ko je v daljši vratarjev kot  zadel Habib Bamogo. Nica je imela nato v sodnikovem podaljšku celo priložnost, da pride do točke, saj je Chaouki Ben Saasa z 20 metrov zadel prečko. Od ostalih sobotnih tekem omenimo remi na srećanju med Lillom in Toulousom (1:1). Za gostitelje je v sodnikovem podaljšku izenačil  Michel Fernandes Bastos. V večernem sobotnem srečanju je Lyon povedel z zadetkom Frederica Piquionneja tik pred odmorom, v nadaljevanju pa je sedemkratne zaporedne prvake v dresu Nantesa pokopal hrvaški reprezentant Ivan Klasnić. Nekdanji član Werderja je tekmo odločil s strelom z 11-metrovke v 89. minuti srečanja. Po tretjem ligaškem porazu Lyona (34 točk) najbližji zasledovalec Marseille zaostaja le še tri točke.

Petkovo srečanje na jugu Francije so bolje začeli nogometaši Bordeauxa, ki so povedli v 35. minuti, ko je po podaji Wendela z glavo zadel Maročan Marouane Chamakh. Valenciennes, ki je prevladoval v uvodnih minutah srečanja, je izenačil pred odmorom z močnim strelom Gregorya Pujola z levico. Zmagovalca je v 46. minuti odločil Fernando Cavenaghi. Argentinec je bil devetič v sezoni natančen po podaji Yoanna Gourcuffa. Francoski podprvaki so tako prekinili tri srečanja dolg niz brez zmage in bodo v torek v Rimu lovili osmino finala v Ligi prvakov. 

V najbolj zanimivem nedeljskem srečanju je PSG povedel v 23. minuti, ko je iz neposredne bližine zadel Guillaume Hoarau. Le Mans je na parku princev izenačil sedem minut kasneje, ko je bil natančen Gregory Cerdan. Še pred odmorom pa so gostitelji znova vodili, ko je drugi zadetek na srečanju zabil 24-letni nekdanji napadalec Le Havra Hoarau. Vse dvome o zmagovalcu je v prestolnici v 87. minuti srečanje razblinil Peguy Luyindula. Od ostalih nedeljskih tekem omenimo še remi slovenskega Sochauxa pri Monacu. Bojan Jokič je odigral celotno srečanje, Valter Birsa ni bil v kadru stratega Gillota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.