Šport > Nogomet
9 ogledov

Marseille v ameriških rokah

Velodrome Marseille Francija Nemčija Euro 2016 EPA
Ameriški tajkun Frank McCourt je v ponedeljek dokončal nakup francoskega nogometnega prvoligaša, nekdanjega evropskega prvaka, Olimpique Marseilla.

Nekdanji lastnik ameriške baseball ekipe Los Angeles Dodgers Frank McCourt je v Parizu podpisal vse potrebne papirje, nato pa odpotoval na jug Francije, kjer se je srečal s strokovnim vodstvom in igralci.

McCourt, ki je klub kupil iz rok družine Louis-Dreyfus (uradna lastnica je bila dvajset let Margarita Louis-Dreyfus), je že nastavil novega predsednika, to bo Jacques-Henri Eyraud, v nedeljo si bosta skupaj ogledala derbi s Paris St. Germainom.

"Klub nameravam prevetriti. Potrebujemo novega športnega, finančnega in direktorja za marketing," je dejal Američan in napovedal, da bo v ekipo pripeljal tudi nekatera zveneča imena svetovnega nogometa, ne samo igralska, ampak si želi zveneče ime tudi na trenerskem mestu.

V družbi velikih

Olimpique Marseille, leta 1993 evropski prvak, je pod vodstvom trenerja Francka Passija šele na 12. mestu prvenstvene razpredelnice, lani je bil na koncu celo 13., kar je njegova najslabša uvrstitev v zadnjih 15 letih. V zgodovini je bil devetkrat francoski prvak, nazadnje leta 2010.

Nekdanji klub slovenskega reprezentančnega kapetana Boštjana Cesarja je z McCourtom, sicer tudi lastnikom maratona v Los Angelesu, postal novinec med tistimi, ki že imajo ameriške lastnike. Med velikimi so to Manchester United, Arsenal, Liverpool in Roma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.