Šport > Nogomet
42 ogledov

Martinez za rekordnih 40 milijonov v Bayern

Javi Martinez EPA
Po dolgotrajnih pogajanjih je Bayernu le uspelo izpeljati rekordni prestop Javija Martineza v vrednosti 40 milijonov evrov iz Athletic Bilbaa.

Španski nogometni reprezentant Javi Martinez je za rekordni znesek nemške Bundeslige, 40 milijonov evrov, prestopil k nemškemu nogometnemu velikanu Bayernu iz Münchna, so danes sporočili iz nemškega kluba. Martinez je v sredo prekinil sodelovanje z Athleticom iz Bilbaa in odhaja na Bavarsko.

Martinez je z Bayernom podpisal petletno pogodbo in postal najdražji prestop nemškega prvenstva, ki bo konec tedna obeležilo svojo 50-letnico. "Vesel sem, da bom lahko zaigral v klubu s takšno zgodovino," je ob prestopu povedal Španec.

Pri Bayernu je član predsedstva Karl-Heinz Rummenigge priznal, da je bil prestop težka naloga, saj baskovski klub ni želel sodelovati z nemško ekipo, zato so zdaj še toliko bolj zadovoljni. Martinez je bil na spisku želja najmočnejšega nemškega kluba, skupaj z nemškim reprezentantom Bastianom Schweinsteigerjem pa naj bi okrepila povezavo obrambe in napada.

Martinez je postal najdražji prestop v Bundesligi. Pred tem je bil to odhod Edina Džeka iz Wolfsburga v Manchester City, ki je bil vreden 37 milijonov evrov, Mario Gomez pa je iz Stuttgarta v Bayern prestopil za 30 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.