Šport > Nogomet
52 ogledov

Sarkazem Martina: "V krizi smo tako kot Milan"

Martino Barcelona AC Milan Liga prvakov EPA
Barcelonin trener Gerardo Martino je pred sredino tekmo z AC Milanom "vklopil sarkazem" in dejal, da je tudi njegova ekipa v krizi, tako kot gostujoči italijanski velikan.

Neskončne razprave o kakovosti predstav Barcelone, ki kljub vodstvu v španski ligi še vedno nepremagana vodi pred madridskima Atléticom in Realom, so očitno končno prišle do živega strategu Gerardu Martinu.

Argentinca vse od prihoda na klop katalonskega velikana obtožujejo, da je ekipi vzel nekaj čara, saj na zelenici več ne dominira tako kot v časih Josepa Guardiole. Martino je torkovo novinarsko konferenco pred tekmo z AC Milanom v Ligi prvakov izrabil za (blažji) napad na sedmo silo.

Podobni so si v krizi

"Kriza v Milanu? Tudi mi jo preživljamo. V tem smo si podobni. Ne zaupam takšnim zgodbam. Če nimaš dobre noči, lahko takšne ekipe pokažejo svoj ponos," je v novinarski sobi Camp Noua povedal Martino. Španski kolegi so takoj zagrabili – smo slišali prav, da je Barcelona v krizi, so ga vprašali.

"Me imate za norca? Ne vem, kaj je ta kriza. Poslušam o njej, ampak ne vem, kaj je. Vedno se lahko izboljšamo in imamo še veliko prostora, da to storimo. Kolektiv bo povišal nivo forme posameznih nogometašev. Izgleda, kot da sem jaz tisti, ki govori o krizi, ko pa ste začeli vi," je nadaljeval Martino.

"Že 20. vprašanje o Messiju"

Argentinec je moral znova braniti tudi svojega rojaka Lionela Messija, ki že več let ni preživljal takšne strelske "krize", nazadnje pa je zadel ravno proti ekipi Valterja Birse na San Siru, ko je bilo 1:1.

"To je že dvajseto vprašanje o njem. Zadovoljen sem, da ga lahko treniram in da je v ekipi. Že dolgo časa nismo gledali štirih tekem v La Ligi, da ne bi zabil gola, zato se to še potencira. Morda ni v najboljšem stanju, ker je v kratkem času utrpel dve poškodbi, zato je izgubil nekaj forme, vsaj tako čuti on. Ampak trenira tako kot mora, glede na število tekem, ki jih imamo," je še dodal Martino.

Alves Barcelona AC Milan Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
"Milan lahko premagamo z gibanjem, konstantnostjo in dinamiko, da se Milan ne bi vrnil na položaje s prve tekme, ko smo njihovo postavitev 5-4-1 težko prebijali. Prišli smo v več ugodnih kot neugodnih situacij, toda nismo zmagali. Gledam vojne filme in se pripravljam na to, ko bo prišel prvi poraz. Pripravljamo se. V vsakem primeru pa smo še naprej v krizi, brez da bi izgubili eno samo tekmo."

Alves branil Blatterja: "Cristiana je katastrofalno oponašal"

Za nekaj več smeha je med medijsko srenjo poskrbel Daniel Alves, ki je govoril pred svojim trenerjem. Brazilski branilec se je dotaknil tudi debate o Seppu Blatterju in nedavnih izjav Jürgena Kloppa o monotonosti katalonskega kluba.

"Kritike so del spektakla. To ni najboljši trenutek naše igre, ampak primerjave niso dobre. Imamo alternativen stil. To je novinarska nestanovitnost. Prej smo bili monotoni, zdaj pa imamo alternative, ki nam dobro služijo. Naša filozofija se ne bo spremenila in branili jo bomo do smrti. Imeti nadzor nad igro je temeljnega pomena, alternativa je drugotnega," je dejal Alves.

"Milan je zdaj že kot del družine. Moramo ga spoštovati, ker je eden velikanov. Vedno pride v dvomih in vedno odigra zelo trdo tekmo. Upam, da bomo imeli več uspešnosti pred golom. Blatter? Je on tisti, ki odloča pri naslovu zlate žoge. Jaz mislim, da ne. Čudi me, da so njegove izjave tako odmevale, vsak ima pravico, da si izbere enega ali drugega, ki mu je ljubši. Lahko mu je zaradi obnašanja bolj všeč Messi kot Cristiano, lahko bi bilo tudi obratno. Je pa res, da je lahko razočaran zaradi oponašanja, saj je Blatter to storil brutalno slabo. (smeh) Klopp? Vidite, tudi njega dolgočasimo. Zato se moramo spremeniti, da bodo ljudje spet uživali. Upam, da mu ne bo več dolgčas."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.