Šport > Nogomet
59 ogledov

Martino motiviral igralce z zmago 5:0

Martino Celta Vigo Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Trener Barcelone Gerardo Martino je na ponedeljkovi novinarski konferenci dejal, da so poročila o "ropu", ki naj bi ga v soboto doživel Real Madrid, pretirana.

Poleg zmanjševanja napetosti po sobotnem "El Clásicu", ki ga je Barcelona proti Real Madridu dobila z goli Neymarja in Alexisa Sáncheza (2:1), je trener Gerardo Martino ponedeljkovo novinarsko konferenco izkoristil tudi za razkritje zanimive podrobnosti s priprav na največjo tekmo sezone.

"Ob kosilu smo si lahko pogledali 5:0 proti Madridu izpred nekaj let, tudi meni pa bi bilo všeč, da bi igrali na takšen način. Reči skušamo početi bolje in v tem kontekstu smo odigrali tekmo, v kateri smo na trenutke izgubili posest žoge," je priznal Martino, ki je igralcem ob sobotnem skupnem kosilu zavrtel mitsko tekmo iz sezone 2010/11, ko so pod taktirko Josepa Guardiole večnega rivala domov poslali z "manito". Motivacijski prijem je očitno deloval, saj se je z igralci nekaj ur kasneje veselil nove zmage, ki jih je ohranila na vrhu La Lige.

"Verjetno je prišlo do napake sodnika"

Velik del pogovora z mediji so vzele tudi glasne pritožbe iz madridskega tabora na predstavo sodnika Alberta Undiana Mallenca, ki tudi dva dni po tekmi na Camp Nouu še niso zamrle. 

"Rop? Da bi sodnika kar tako obtožili za rop, se mi zdi malce močno. Verjetno je prišlo do napake sodnika, ampak igrali smo tudi tekmo in vedno se je potrebno osredotočiti na tisto nogometno. Če bi popravljal tisto, kar so rekli nogometaši Madrida, bi pomenilo, da izrabljam to situacijo. Dobro je, da če menijo, da je prišlo do napake, to tudi povedo," je mirno odvrnil argentinski trener.

"Če bi kaj svetoval (Carlu) Ancelottiju? Ne, jaz nisem pravi, da bi komentiral Ancelottija, on ima cel kup pokalov in izkušenj. Upam, da bo lahko svoje delo opravljal v miru." 

Namignil na novo "devetico"

Martino je pohvalil tudi sokrajana Lionela Messija, ki ni bil med najvidnejšimi posamezniki tokratnega večnega obračuna. Strateg Barçe je celo namignil, da ga še vedno zanima nakup pravega napadalca, "devetice", ki bi lahko v nekaterih trenutkih igrala v konici napada z Messijem na hrbtu.

Martino Celta Vigo Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
"Ne skrbi me, če Messi daje gole ali ne, ker je njegov doprinos vedno izjemno pomemben. Proti Realu je fenomenalno delal za ekipo. Njegova prisotnost zelo dobro vpliva na ostale na igrišču. Z njim sem se pogovoril, dolgo časa je igral kot 'lažna devetica', vprašal sem ga, kaj se je zgodilo z igranjem na krilu. Menili smo, da bo lahko na zunanjih položajih bolj vplival na igro, nismo pa mogli igrati z osrednjim napadalcem, ker ga nimamo. Zdi se nam zelo dobro, da ga lahko uporabimo na več različnih položajih," je razložil Martino.

Roberto fenomenalen, toda ob takšni konkurenci ...

Barcelono že v torek čaka tekma s Celto Vigom, kjer jo pričakujejo kar štirje "sinovi" Blaugrane na čelu s trenerjem Luisom Enriquejem, o katerem se je Martino pogovoril tudi z nekdanjim branilcem AS Rome Gabrielom Heinzejem.

"Heinze mi je povedal veliko reči o Luisu Enriqueju, ki je bil njegov trener pri Romi. V prihodnosti bo imel možnosti tudi, da postane trener Barçe. Celta igra na enak način, ne spreminja se in morali ji bomo odgovoriti, da bomo lahko zmagali," je še dodal Martino, ki bi lahko ponudil priložnost tudi mlademu vezistu Sergiju Robertu.

"Sergi je fenomenalen nogometaš, ampak v Barceloni igrajo Xavi, (Sergio) Busquets, (Andrés) Iniesta, Cesc (Fàbregas), ... Kaj lahko storim?" se je še pošalil Martino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.