Šport > Nogomet
39 ogledov

Martinu šteti dnevi: Scolari že poleti v Barçi?

Neymar Scolari Brazilija Anglija trening Rio de Janeiro prijateljska tekma EPA
Govorice, da bo Gerardo Martino poleti zapustil Barcelono, postajajo vse glasnejše.

Poročanja iz Argentine so že pred dnevi razburkale strasti v Barceloni, kjer je dober znanec trenerja Gerarda Martina razkril, da nekdanji selektor Paragvaja in trener Newell's Old Boys že načrtuje slovo od katalonskega velikana po koncu sezone.

Martinu naj ne bi ugajali treningi, kjer ima za svoj okus premalo vpliva, strateg, ki je po hitrem postopku prevzel vodenje Barçe po slovesu Tita Vilanove, pa si veliko uslug ni naredil niti s kasnejšimi skrivnostnimi izjavami.

Ni mu potrebno pojasnjevati

"O svoji prihodnosti lahko povem, da o njej razmišljam na podoben način kot trener Betisa in Valencie, ki sta želela nadaljevati (Pepe Mel in Miroslav Djukić sta dobila odpoved, op. a.). Vsi trenerji si želimo kontinuitete, ampak kdo nam jo lahko zagotovi? Nisem v položaju, ko bi lahko zagotavljal nekaj, kar ni v mojih rokah. Odvisni smo od dela in rezultatov," je pred zadnjo ligaško tekmo sezone proti Getafeju, kjer se je Barcelona vrnila na prvo mesto na lestvici, dejal Martino. 

"Kdo ve, kako bomo videti maja. Ni mi potrebno pojasnjevati nečesa, česar ne proizvajam sam. Ne bom pojasnjeval nečesa, kar se govori. Če sem trener Barcelone, to pomeni, da smo opravili zelo dober posel. Uživam, prijetno mi je, dobro se počutim v mestu in z igralci. Všeč mi je, kako igra ekipa in vztrajam, da to ni moje področje. Vsake tri dni se živi od nekega rezultata in nekega dela. Tega ne morem zagotoviti."

Hunter: "Predsednikova ideja Scolari"

Olje na ogenj govoricam je v torek prilil še škotski novinar Graham Hunter, veliki poznavalec španskega nogometa pri televiziji Sky Sports in avtor številnih del na temo katalonskega velikana. Hunter je v oddaji Revista de la Liga dejal, da predsednik Sandro Rosell načrtuje prihod brazilskega selektorja Luiza Felipeja Scolarija, ki se je prav po predsednikovi zaslugi vedno znova omenjal pri vseh trenerskih menjavah v zadnjem desetletju.

"Menim, da Martino ne bo več trener po koncu sezone. Ne glede na osvojene naslove, rekel sem že prej in rekel bom še enkrat – menim, da je predsednikova ideja, da bo poskusil najeti Luiza Felipeja Scolarija, upa, da kot trenerja, ki je osvojil svetovno prvenstvo," je dejal Hunter.

Napadel Barço zaradi Neymarja

Scolari, ki bo z novim zvezdnikom katalonskega kluba Neymarjem junija napadal naslov na domačem mundialu, je sicer še pred nekaj meseci ostro napadel morebitne nove delodajalce, in sicer ravno zaradi ravnanja s takrat obolelim 21-letnikom, ki naj bi trpel za anemijo.

"Nesprejemljivo je, da ima Neymar zdaj anemijo," je na eni izmed avgustovskih novinarskih konferenc po slavju Brazilije na pokalu konfederacij bentil Scolari. "Pri Barceloni je bil pred pokalom konfederacij in bil povsem zdrav. V tem trenutku je jasno, da ni enak, ker je bil operiran. Očitno so to povzročili tisti, ki vedo vse, ki mislijo, da imajo vedno prav. Jasno je bilo, da bo Neymar po operaciji izgubil telesno težo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.