Šport > Nogomet
29 ogledov

Maščevanje je sladko: Subotić dobil, kar mu gre

Subotić Robben Boateng Bayern Borussia Dortmund Liga prvakov finale Reševalni pas/Twitter
Nogomet je šport, ki najbolj potrpežljivim slej kot prej ponudi priložnost za maščevanje. Tako je bilo tudi v soboto na Wembleyju, kjer je Bayern v finalu Lige prvakov premagal Borussio Dortmund. Na eni izmed fotografij slavja Bavarcev je branilec Jérôme Boateng huronsko slavil pred obrazom Nevena Subotića. Maščevanje je sladko.

Aprila lani je Borussia Dortmund na ligaški tekmi z 1:0 premagala Bayern, odločilni gol pa je zabil Robert Lewandowski. Nekaj minut pred koncem je imel Arjen Robben izjemno priložnost, da po priigrani enajstmetrovki tudi izkoristi najstrožjo kazen in izenači, a mu je strel z bele točke na navdušenje domačih navijačev ubranil Roman Weidenfeller.

S slavjem pa je pretiraval branilec Dortmunda Neven Subotić, ki se je podal proti Nizozemcu in v slogu Martina Keowna, Ruuda van Nistelrooyja in drugih zgodovinskih neolikancev slavil pred njegovim obrazom.

Zmaga je BvB takrat prinesla tudi nemški naslov, Robben pa je bil kasneje tudi tragični junak finala Lige prvakov proti Chelseaju, kjer je zastreljal še eno enajstmetrovko.

Maščevanje, ki se je kuhalo več kot leto dni

Toda Nizozemec je v soboto, 13 mesecev kasneje, le dočakal svoj veliki trenutek, ko se je v zadnji minuti rednega dela spet znašel iz oči v oči z vratarjem Weidenfellerjem, nemškega kapetana pa nato končno uspel premagati za veliko bavarsko slavje. 

Medtem, ko je Subotić po tekmi le nemočno gledal v tla, je k njemu pristopil Boateng in mu "vrnil uslugo". Res je – maščevanje je še kako sladko.

Subotić Robben Boateng Bayern Borussia Dortmund Liga prvakov finale | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.