Šport > Nogomet
26 ogledov

Masiellu za nameren avtogol pogojna kazen

Lavezzi Masiello Bari Napoli Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Nekdanji član italijanskega prvoligaša Barija Andrea Masiello je za nameren avtogol, ki ga je maja lani dosegel na tekmi proti Lecceju, v sredo dobil 22-mesečno pogojno zaporno kazen. Za zadetek je Masiello prejel 50 tisoč evrov. Finančna policija pri Napoliju.

Andrea Masiello je pred sodiščem v Bariju priznal, da je maja lani na tekmi med Barijem in Leccejem namerno zabil avtogol, ki je lokalnim rivalom pomagal obstati v Serie A, potem ko je bil njegov klub že dalj časa brez vseh možnosti za obstanek. 26-letnik je trenutno še vedno brez kluba, zaporni kazni pa si je izognil v zameno za priznanje.

Njegova pomočnika pri goljufiji Gianni Carella in Fabio Giacobbe, ki sta stavila na številne dogovorjene tekme, sta dobila pogojno kazen 17 mesecev. Lecce so kljub zmagi na sumljivi tekmi kasneje kaznovali z deložacijo v Serie B, "primer Masiello" pa je začel celo vrsto razkritij v stavnem škandalu, ki Italijo pretresa vse do danes.

Afera "Calcio scommesse" (nogometna stava) je prav tako zajela Juventusovega trenerja Antonia Conteja, ki mora po osvojenem naslovu prvakov služiti desetmesečno kazen. Kriminalisti so preiskali zadnje štiri tekme Barija v sezoni 2010/11, ki so jih južnjaki odigrali proti Palermu, Sampdorii, Lecceju in Bologni, sumljivi pa sta tudi tekmi s Trevisom in Salernitanom.

"Andrea Masiello želi samo živeti v miru in popolni tišini, še posebej pa si ne želi, da bi se o njem še naprej govorilo," je italijanskim medijem v sredo povedal njegov odvetnik. "S stališča kriminalnega prava je najpomembnejši del končan, zdaj je do konca ostal le še majhen proces okrog dveh tekem: Treviso-Bari in Salernitana-Bari."

Finančna policija obiskala prostore Napolija

Italijanska finančna policija je v prostorih Italijanske nogometne zveze (FIGC) in prvoligaša Napolija isti dan zasegla dokumente in pogodbe, v katerih so zapisane podrobnosti kupovanja in prodajanja igralcev ter povezave z agenti.

Italijanski mediji poročajo, da je policija iz prostorov FIGC v Rimu in trening centra Napolija odnesla pogodbe igralcev, povezave z agenti in še nekatere druge dokumente, vse skupaj pa so naročili neapeljski tožilci. "Policija je želela kopije pogodb med agenti, igralci in moštvi, dali smo jim vse, ničesar več ne vemo," je dejal predstavnik za odnose z javnostjo FIGC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.