Šport > Nogomet
27 ogledov

Matavž in Dedič zabila, Nova podal

Zlatko Dedič je proti Hamburgu zabil svoj peti letošnji bundesligaški zadetek. ( Žurnal24 main
Za slovenskimi legionarji je tokrat dokaj uspešen konec tedna. Tim Matavž in Zlatko Dedič sta se vpisala med strelce, medtem ko si je Robert Koren zagotovil napredovanje v Premier League.

Italija
Samir Handanović, vratar Udineseja, je uspel drugič zapored svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno. Črno-beli so slavili z rezultatom 2:0 na gostovanju pri Livornu. Dejan Lazarević (Genova) in Rene Krhin (Inter) sta 33. kolo italijanske Serie A spremljala zgolj s strani, medtem ko je Bojan Jokič za Chievo odigral 25 minut gostovanja v Palermu. Mantova Jasmina Handanovića, ki je na igrišču prebil vseh 90 minut srečanja, je doma remizirala s Piacenzo. Bilo je 1:1.

Nemčija
Z mešanimi občutki je po tekmi 30. kola 1. Bundeslige med Bochumom in Hamburgom igrišče zapuščal Zlatko Dedič, ki je zabil za izenačenje Bochuma v 32. minuti, toda z golom van Nistelrooya dve minuti pred koncem so vendarle slavili gostje. Veliko uspešnejši je bil Köln, katerega barve branita Mišo Brečko in Milivoje Novaković, saj je v gosteh z 2:0 odpravil Hoffenheim. Nova je podal pri prvem zadetku.

Francija
Valter Birsa in njegov Auxerre sta se uspela ta konec tedna za nekaj ur prebiti celo na sam vrh francoske Ligue 1. V gosteh so z minimalno zmago slavili proti Nancyju, Birsa pa je igrišče zapustil v 72. minuti. Grenoble, katerega član je Boštjan Cesar, je visoko izgubil na gostovanju pri Toulousu. Cesar pri porazu 4:0 ni sodeloval.

Anglija
Newcastle in West Bromwich Albion sta si dokončno zagotovila vrnitev v domnevno najmočnejšo nogometno ligo na svetu. WBA si je to zagotovil po zmagi 3:2 na gostovanju pri ekipi Doncaster Rovers, Robert Koren je odigral celo tekmo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nizozemska
Odličen konec tedna ima za seboj Tim Matavž, nogometaš Groningena. Zeleni so pred domačimi gledalci s 4:0 odpravili Willem II, v 32. minuti pa se je med strelce vpisal tudi 21-letni Primorec. Vso tekmo je na vratih Sparte, ki je pred domačo publiko odigrala 1:1 s Heraclesom, prebil Aleksander Šeliga, medtem ko Dalibor Setvanovič pri novem porazu Vitesseja ni sodeloval. S 4:1 jih je odpravil RKC Waalwijk.

Belgija
V ligi za prvaka sta se sestala Club Brugge in AA Gent, v vrstah katerega sta zaigrala Zlatan Ljubijankić in Marko Šuler. Slednji je odigral vseh 90 minut srečanja, ki se je končalo z izidom 1:1, medtem ko je Ljubijankić igrišče zapustil v 78. minuti. V ligi za obstanek je zaigral Dejan Kelhar. Njegov Cercle Brugge pa je v gosteh izgubil z minimalnih 1:0 proti Mechelenu.

Avstrija
V najmočnejši avstrijski ligi bi si lahko tokrat nasproti stala Mile Ačimović in Klemen Lavrič. Prvi je odigral celo tekmo v vrstah dunajske Avstrije, toda Lavrič za Sturm Graz tokrat ni zaigral. Z 1:0 so bili boljši nogometaši iz glavnega mesta. Linz in Wiener Neustadt sta se razšla z rezultatom 1:1, pri slednjih pa je vso tekmo branil Sašo Fornezzi.

Druge lige
Tekma krakovske Wisle, kjer si kruh služi tudi naš reprezentant Andraž Kirm, je bila zaradi letalske nesreče poljske politične odprave v Rusijo prestavljena. V grški ligi je bil od slovenskih legionarjev aktiven zgolj Mirnes Šišič, ki je za Giannio odigral vso tekmo, toda poraza 3:1 proti Ergotelisu mu ni uspelo preprečiti. Dino Šeremet in Aleksandar Radosavljević pri visoki zmagi (3:0) Larise nad Panioniosom nista sodelovala. "Rus" Branko Ilič je nov poraz moskovske Lokomotive pospremil s klopi, z 1:0 je bil od njih boljši Zenit iz Sankt Peterburga. Spartak Nalčik Dejana Rusiča se bo s Kazanom pomeril v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.