Šport > Nogomet
21 ogledov

Matavž je o prestopu le bral

Tim je konec tedna zabil tri gole, letos že 15 in je drugi strelec lige. (Foto: Žurnal24 main
Tim Matavž je na tekmi Groningena proti Twenteju zabil drugi gol za Groningen. Kljub temu ni mogel preprečiti poraza svojega moštva proti aktualnim nizozemskim prvakom (2:4).

Twente domače tekme ni začel najbolje, saj je že v 28. minuti iz 11-metrovke zabil Andreas Granqvist. A veselje moštva Tima Matavža ni trajalo veliko časa, saj je le dve minuti kasneje izenačil Bryan Ruiz. Prav Kostaričan je ob začetku drugega polčasa izkoristil priložnost iz 11-metrovke in še drugič premagal vratarja Groningena, Luciana da Silva. Za dodatno veselje domačih navijačev na stadionu De Grolsch Veste je poskrbel še Marc Janko, ki je hladnokrvno zatresel mrežo v 72. minuti. A za tišino na tribunah Twenteja je slabe tri minute kasneje poskrbel slovenski reprezentant Tim Matavž, ki je izkoristil podajo Dušana Tadića z lepim golom iz polvoleja premagal vratarja Nikolaia Mikhailova. Zmago domačih je pet minut do konca tekme potrdil Theo Janssen.

"Soigralec je žogo zavrnil na drugo vratnico, kjer sem bil jaz in zabil gol," je zadetek za zurnal24.si opisal slovenski reprezentant, ki kljub poraza ni bil nezadovoljen. "Poraz vseeno ni tragičen, izgubili smo proti prvaku. Nadaljevati moramo tako kot smo začeli prvenstvo."

Groningen trenutno na lestvici nizozemske elitne lige zaseda četrto mesto. "Začeli smo super. Zmagali nekaj težkih tekem. Nismo še niti na polovici sezone, ki pa je do sedaj zelo uspešna. Če bomo nadaljevali s takimi predstavami se lahko nadejamo tudi uvrstitve v evropske pokale," o ciljih pravi Matavž, ki je z dobrimi predstavami zbudil pozornost drugih klubov, vendar pa Primorec ostaja v Groningenu. "O mojem morebitnem prestopu sem bral le v časopisu, kaj drugega ne vem nič. Pomembno je, da igram konstantno. Z prestopi se ne obremenjujem. Seveda pa imam željo nekoč zaigrati v nekem zelo uglednem klubu," dodaja Matavž, ki se bo v ponedeljek pridružil četi slovenskega selektorja Matjaža Keka.

Napadalec ostaja skromen. "Ne pričakujem, da bi me selektor Matjaž Kek uvrstil v prvo enajsterico. To je stvar trenerja. Če bom igral, bom dal vse od sebe. Vse bom naredil za zmago.“

Twente : Groningen 4:2 (1:1)
Ruiz (30, 49/11-m), Janko (72), Janssen (88); Garnquist (28/11-m), Matavž (75)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.