Šport > Nogomet
11 ogledov

Matavž tokrat zabil kar tri!

Tim Matavž bi moral tik ob koncu zimskega prestopnega roka podpisati za Napoli, EPA
Tim Matavž nadaljuje s strelskim pohodom v nizozemski elitni nogometni ligi. Groningen je s tremi zadetki Slovenca kar s 7:1 premagal Willem II Tilburg. Med strelci tudi Goran Šukalo.

Šefom Groningena, ki se še niso dokončno odpovedali Timu Matavžu, se lahko le smeji, saj je slovenski nogometni reprezentant pred domačimi navijači zabil tri nove gole za zmago svojega moštva s 7:1 proti Willem II Tilburg.

Mladi Primorec je v nizozemskem prvenstvu dosegel že 15 zadetkov in je sam na drugem mestu lestvice strelcev. Za najboljšim strelcem Björnom Vleminckxem zaostaja le še za dva gola. Na tekmi, kjer so navijači videli kar osem zadetkov in tri rdeče kartone, je nekdanji nogometaš Gorice svoj prvi gol dosegel v 45. minuti, ko je postavil rezultat prvega polčasa (3:0). Drugič je bil v 55. minuti uspešen iz enajstmetrovke, hat-trick pa je za  vodstvo s 5:1 dopolnil v 71. minuti. Zmaga s 7:1 je tudi najvišja v zgodovini kluba.

Groningen je po 22. kolih na četrtem mestu prvenstvene lestvice, za vodilnim PSV pa zaostaja za štiri točke.

Šukalo "pritiska" na Keka
Ob Matavžu je bil v nedeljo z dvema zadetkoma razpoložen tudi Goran Šukalo. Primorec je ob zmagi svojega Duisburga s 3:1 proti Erzgebirge Aue v drugi nemški Bundesligi sprva zadel za 1:0, nato pa še za 2:0. Ob tem je prejel še rumeni karton. Šukalo je v letošnji sezoni že pri petih zadetkih. Z vse boljšimi igrami pa znova trka na vrata slovenske reprezentance, kjer je pred leti že imel eno vidnejših vlog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.