Šport > Nogomet
6 ogledov

Matavž: "Z Zlajotom sva dobra kombinacija"

matavž ljubijankić slovenska nogometna reprezentanca slovenija zda Anže Petkovšek
Na prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2010 se je "rodil" tandem Milivoje Novaković-Zlatko Dedić. Za remi na Poljskem (1:1) je Novaković podal, Dedić pa zabil. Je bila Slovenija v torek priča rojstvu novega tandema? Tim Matavž je bil z dvema goloma po dveh podajah Zlatana Ljubijankića slovenski junak tekme proti Združenim državam Amerike. "Zelo dobro sva se ujela, danes je bila to res dobra kombinacija," je po tekmi povedal Matavž.

"Prvega polčasa nismo odigrali tako, kot bi morali, v drugem pa je bilo veliko bolje, ustvarili smo si tudi veliko priložnosti. Na koncu nam je zmanjkal kanček sreče, da bi zabili še tretji gol. Ob polčasu smo si rekli, da ni še nič izgubljenega in da moramo nadoknaditi zaostanek. To bi nam skoraj uspelo, ampak dobro … Drugi polčas je dobra popotnica za naprej," je dejal Tim Matavž, strelec obeh zadetkov Slovenije na torkovi tekmi proti Združenim državam Amerike. Napadalec PSV Eindhovna je tekmo začel kot osamljeni napadalec, še posebej pa je zadovoljilo njegovo sodelovanje z Zlatanom Ljubijankićem, ki je na obeh krilih odigral eno najboljših tekem v zadnjih letih, Matavžu pa podal za oba gola.

"Zlatan mi je dal dve zelo dobri žogi, dobro sodelujeva. Zelo dobro sva se ujela, danes je bila to res dobra kombinacija. Vsi igralci moramo dati svoj maksimum, saj bomo le tako uspeli narediti nek rezultat. Nisem samo jaz, temveč cela ekipa," je nadaljeval Matavž, ki so mu Stožice ob odhodu z igrišča namenile glasen aplavz. Ljubljanska zelenica mu več kot očitno leži, saj je po hat-tricku Ferskim otokom in enemu golu Estoniji tu zabil že svoj peti in šesti reprezentančni gol, medtem ko je mrežo stran od glavnega mesta zatresel le v Toftirju na Ferskih otokih.

"(Stojanović, op. a.) mi je rekel, da moram biti vedno v šestnajstmetrskem prostoru, ko prihajajo predložki in naj se poizkušam boriti, 'ganjati' obrambne igralce, da naredijo kakšno napako. Selektor ima svoj način dela, normalno. V tem tednu smo se malo bolje spoznali in je super selektor, ima dobre treninge in igralce vedno zelo vzpodbuja," je svojo vlogo pod novim selektorjem Slavišo Stojanovićem še opisal Matavž.

Operacija Brazilija 2014 se je torej začela s porazom, ki pa ga bodo lahko Slovenci dodobra premleli, saj je do februarskega reprezentančnega termina in najverjetnejše tekme s Škotsko še veliko časa. Matavž si bo reprezentančno formo verjetno želel prenesti tudi v klub, kjer mu v zadnjih nekaj kolih ne gre ravno vse po načrtih.

"V karieri pride do vzponov in padcev, v klubu nisem dal gola že na zadnjih štirih tekmah, a se s tem ne obremenjujem preveč. Gol bom poizkušal dati že na naslednji tekmi. Zaenkrat gre vse OK, razen zadnjih nekaj tednov, ko nisem dal gola, ampak saj pravim – to se dogaja," je še zaključil Matavž.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.