Šport > Nogomet
25 ogledov

Matavž začel na klopi, končal kot junak

Tim Matavž EPA
Minuli konec tedna sta od nogometnih legionarjev nase najbolj opozorila Tim Matavž in Džengis Čavušević. Prvi je v 93. minuti zadel za pomembno zmago PSV, drugi pa je v drugi švicarski ligi zablestel s hat-trickom.

Tim Matavž je še četrtič zapored srečanje začel na klopi, a to ga ni zmedlo. Udarni napadalec slovenske reprezentance je v igro proti AZ Alkmaarju prišel v 67. minuti pri zaostanku njegove ekipe z 1:2. PSV je nato uspel izenačiti na 2:2, za popoln preobrat pa je poskrbel Matavž, ki je udaril v 93. minuti, ko je izkoristil napako gostujočega vratarja in kar iz tal žogo potisnil čez golovo črto. Za Matavža je bil to 14. prvenstveni zadetek v letošnji sezoni.

Zelo uspešen je bil tudi Džengis Čavušević, ki je nase opozoril v dresu Domžal, nato pa se je odpravil v Švico, kjer že nekaj časa navdušuje navijače Wila. Čavušević je tokrat zabil hat-trick ob visoki zmagi proti Delemontu s 6:1. Slovenec se je med strelce vpisal v 6., 17. in 78. minuti, skupno pa je letos zabil 13 zadetkov.

Nova se je vrnil v prvo postavo

Po zamenjavi trenerja se je v prvo postavo Kölna vrnil Milivoje Novaković. Novi trener Frank Schäfer je tako Novo kot Miša Brečka na srečanju proti Borusii iz Mönchengladbacha na igrišču pustil od prve do zadnje minute, a to kozličkom prav veliko ni pomagalo. Domači so jih namreč ugnali s kar 3:0, Köln tako ostaja na 16. mestu, ki ob koncu sezone vodi v kvalifikacije za obstanek. Kozlički za odrešilnim 15. mestom zaostajajo štiri točke.

Tokrat so počivali praktično vsi italijanski legionarji, saj je bilo večino srečanj odpovedanih zaradi smrti nogometaša drugoligaša Livorna, Piermaria Morosinija.

Kako so igrali preostali legionarji, preverite v spodnji tabeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.