Šport > Nogomet
9 ogledov

Matavž znova prvi mož PSV

Matavž Marcos Antonio PSV Eindhoven Rapid Bukarešta Evropska liga Reuters
Tim Matavž je ob zmagi PSV proti Vitesseju (3:1) zabil svoj prvi letošnji zadetek in dodal še dve podaji za preostala dva zadetka.

Slovenski reprezentant Tim Matavž se je v drugem nastopu v letu 2012 prvič vpisal med strelce. Nekdanji član HiT Gorice je za PSV zabil v 31. minuti srečanja proti Vitesseju, ko je poskrbel za vodstvo svoje ekipe z 1:0 (zadel je po odbiti žogi). Matavž je imel prste vmes tudi pri preostalih zadetkih svojega moštva. V 76. minuti je za zadetek podal Driesu Mertensu, ki je zadel za 2:0. V sodnikovem podaljšku pa je prav tako prispeval podajo, ko je Stanislav Manolev postavil končni izid 3:1.

Matavž je bila na igrišču od prve do zadnje minute. PSV pa je z novimi tremi točkami in s tekmo več vsaj začasno prevzel vodstvo na lestvici. AZ Alkmaar (v soboto gostuje pri Rodi) ima na drugem mestu s tekmo manj dve točki zaostanka.

Že enajsti zadetek v prvenstvu

Za Matavža je bil to že enajsti zadetek v prvenstvu, s čimer je na petem mestu lestvice strelcev izenačil z Miralemom Sulejmanijem (Ajax). Na prvem mestu je Bas Dost iz SC Heerenveena, ki je trenutno pri številki 17.

Zadetek Matavža:

Komentarjev 1
  • pesjan 16:28 28.januar 2012.

    in pri Kekcu ni bil v prvem planu _JAU-