Šport > Nogomet
97 ogledov

Matavža želela tudi Valencia

Tim Matavž Nik Rovan
Bivši zastopnik nogometnega reprezentanta Nusret Jašari je razkril nekaj razlogov, zakaj Tim Matavž poleti ne bo postal član Napolija, katere ponudbe je še imel in kateri mariborski mladec je zanimiv.

"Pogovarjali smo se s Schalkejem, Wolfsburgom, Palermom, Valencio, Lyonom, Rangersi in tudi drugimi klubi,“ je pogovor o Timu Matavžu začel njegov nekdanji zastopnik Nusret Jašari. Napadalec slovenske nogometne reprezentance je bil tik pred selitvijo v Napoli, vendar se je zadnji hip nekaj zataknilo.

"Zataknilo pri novih pogojih, ki jih je postavil igralec. Veste, kako je, ko se nekaj dogovoriš z enim človekom, nato pa pride nekdo drug.“ Nekdo drug je v tem primeru agent z Nizozemskega, ki ga je po Jašarijevih besedah priskrbela Matavževa mama. "Timovi zastopniki so zahtevali spremembo pogodbe. Napoli se na to ni odzval, nato je bilo konec pogovorov,“ pojasnjuje Jašari.

"Ponudba Napolija je bila najboljša – tudi kar zadeva pogoje zunaj terena. Napoli igra s tremi igralci v konici napada. Tim je hiter, tehnično odlično podkovan, zato bi mu ta klub po moje ustrezal. Kot tudi nasploh Italija ali Španija. Nikoli nisem bil za prestop v Anglijo ali Nemčijo, kjer je igra malo trša,“ nadaljuje nogometni zastopnik s 15-letnimi izkušnjami, ki je potrdil, da je bil transfer v Napoli vreden okrog 7,5 milijona evrov.

Jašari je sicer Matavža spremljal štiri leta, ob slovesu pa mu je ostalo nekaj grenkega priokusa: "Vse sem dal od sebe, da je postal to, kar je. Mislim, da sem delal dobro in gledal predvsem njegov športni interes in razvoj. Svojih koristi nisem postavljal v prvi plan. Ponosen sem na to. Spoštujem njegovo odločitev, želim mu vso srečo.“

Seveda Matavž ni bil edina Jašarijeva stranka. Pred meseci je posredoval ob prestopu nekdanjega Goričana Nejca Praprotnika v Atalanto, očitno pa se približuje še en odhod obetavnega mladeniča iz slovenske lige – Mitje Reška iz Maribora. Dvajsetletni levi bočni branilec je namreč pod lupo nizozemskega Heerenvena, je razkril Jašari: "Maribor je dobil ponudbo, ki je bila čudna tudi zame. Heerenven je prišel na pokalno tekmo z Domžalami in bil zelo zadovoljen. Mislim, da bo ponudbo dvignil. Po mojem mnenju se bo cena gibala okrog 300, 400 tisoč evrov.“