Šport > Nogomet
19 ogledov

Matavžev 16. zadetek v sezoni

Žurnal24 main
Na prvi kvalifikacijski tekmi nizozemske lige za igranje v kvalifikacijskem delu Evropske lige je Gröningen Tima Matavža kljub zadetku Primorca proti Utrechtu ostal brez zmage (1:3).

A možnosti za napredovanje v kvalifikacije Evropske lige Matavževemu moštvu ostajajo, saj jih čaka še povratna tekma pred domačimi gledalci.

 

Amsterdamski nogometni klub Ajax je osvojil nizozemski pokal. Na povratni finalni tekmi v Rotterdamu so nogometaši iz Amsterdama premagali Feyenoord s 4:1 (1:0) in tako potrdili uspeh s prve domače tekme, ki so jo dobili z 2:0.

Moštvo Tima Matavža je v slabih dveh minutah prejelo dva zadetka. V 22. minuti je najprej udaril Wolfwinkel, ki je premagal vratarja. Že nekaj trenutkov kasneje je vodstvo domačinov povišal Asare. Ob koncu prvega polčasa je gostom iz Gröningena uspelo znižati po zadetku letos izjemnega Tima Matavža. 21-letni Primorec iz Šempetra pri Gorici je dosegel še 16. zadetek v letošnji sezoni (14. ligaški). Že je kazalo, da se izid v drugem polčasu ne bo spremenil, a je Granqvist žogo pospravil v lastno mrežo in Utrecht se je veselil zmage s 3:1.

Gröningen je sezono v Erdevisie zaključil na osmem mestu (14 zmag, 7 porazov in 13 remijev, 49 točk), za uvrstitev v četrto kolo kvalifikacij Evropske lige pa se bori s sedmouvrščenim Utrechtom (53 točk).

 

Dodatne kvalifikacije za uvrstitev v kvalifikacijski del Evropske lige, prvi tekmi:

FC Utrecht : FC Gröningen 3:1
Wolfswinkel (22), Asare (23), Granqvist (90/ag); Matavž (40)

Roda Kerkade : Heracles Almelo 1:1
Junker (39); Dost (77)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.