Šport > Nogomet
21 ogledov

Matavžu drugi polčas, Maroha ni bilo v ekipi

tim matavž augsburg EPA
Augsburg Tim Matavža je na tekmi tretjega kroga nemške Bundeslige doma izgubil proti Ingolstadtu (0:1). FC Köln je ob odsotnosti Dominica Maroha premagal Hambuerger SV

Slovenski napadalec Tim Matavž je prvič v letošnji sezoni dobil priložnost v dresu Augsburga na tekmi nemškega prvenstva. Domači so na WWK Areni gostili Ingolstadt, ki je slavil po zaslugi zadetka Mathewa Leckieja v 66. minuti.

Matavž je v igro vstopil na začetku drugega polčasa, ko ga je trener Markus Weinzierl poslal na zelenico namesto Brazilca Caiubyja, strelca edinega zadetka na tekmi prejšnjega kroga z Eintracht Frankfurtom.

Matavž se je prvič v letošnji sezoni pojavil na seznamu nogometašev za bundesligaški obračun, a kljub solidni minutaži ekipi ni mogel pomagati do ugodnejšega izida. Augsburg je z novim porazom nazadoval na 14. mesto ligaške lestvice. Po treh odigranih tekmah ima na svojem le eno točko.

Uspešnejša od Matavževe je bila ekipa Dominica Maroha, ki pa ga tudi tokrat ni bilo v ekipi Petra Stögerja. Kozlički so na domačem RheinEnergieStadion premagali Hamburger, čeprav so se v drugi minuti drugega polčasa znašli v zaostanki po golu Lewisa Holtbyja.

Slabe četrt ure pred iztekom rednega dela je za izenačenje poskrbel rezervist Philipp Hosiner, za končno zmago Kölna pa je z uspešno izvedenim strelom z bele točke zadel Anthony Modeste.

Köln se je z drugo zmago v letošnji sezoni zavihtel na drugo mesto ligaške lestvice, kjer ima s tekmo manj eno točko prednosti pred Borussio Dortmund in Bayern Münchnom. Z enakim izkupičkom točk kot nekdanja ekipa Miša Brečka, a z boljšo gol razliko, na prvem mestu prednjači Wolfsburg.

Na preostalih tekmh tretjega kroga nemškega prvenstva je Mainz 05 premagal Hannover 96 (3:0). Za domače sta zadela Yoshinori Muto (15, 29) in Yunus Malli (47).

Stuttgart je na Mercedes-Benz Areni gostil Eintracht Frankfurt in izgubil z 1:4. Gostom je do vodstva pomagal Adam Hloušek z avtogolom, kasneje pa je za izenačenje poskrbel Daniel Didavi. Gostje so v nadaljevanju zadeli še trikrat, in sicer dvakrat Luc Castaignos (42, 87), enkrat pa Haris Seferović z bele točke.

Tekma med Darmstadtom 98 in Hoffenheimom se je končala brez zmagovalca (0:0).

Komentarjev 1