Šport > Nogomet
1 ogledov

Matić se vrača v London

Mata Matić Chelsea Benfica Liga prvakov četrtfinale povratna tekma EPA
Chelsea se je v januarskem prestpnem roku odločil, da na Stamford Bridge vrne Nemanjo Matića, odhaja Kevin de Bruyne.

Leta 2011 so se pri angleškem prvoligašu Chelsea odločili, da vezist Nemanja Matić ni dovolj dober, da bi ostal v klubu in so ga za bore tri milijone funtov prodali na Portugalsko k Benfici. Tam je Srb zablestel in v zadnjih dveh sezonah opozoril nase. Pri Chelseaju so se zdaj odločili,da  svojo napako popravijo in v klub vrnejo kreativnega Matića.

Prestop so poizkušali izpeljati že poleti, a jih je zaustavila astronomska odkupna klavzula, ki znaša kar 37 milijonov britanskih funtov. Zdaj so mu uspeli nekoliko zbiti ceno, a 22 milijonov funtov je še vedno več kot sedemkratnik cene, za katero so ga izpustili iz kluba. Lizbonski klub je tako znova z velikim profitom prodal enega svojih zvezdnikov, vseeno pa tudi modrim iz Londona ni bilo težko razvezati mošnjička.

V naslednjih 24 urah naj bi namreč klub zapustil Belgijec Kevin De Bruyne. Ta se vrača v Nemčijo, kjer bo za 18 milijonov funtov okrepil Wolfsburg. De Bruyne se v dresu Chelseaja ni pretirano naigral, s pristopom pa tudi nekoliko ujezil trenerja Joseja Mourinha, kar je botrovalo njegovi skromni minutaži v tej sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.