Šport > Nogomet
37 ogledov

Matoz: "Šukalo ni sodeloval pri stavah"

Šukalo je včeraj dopoldne iz Nemčije v Maribor prišel zanikat vse očitke o nezak Katarina Pernat
Po razkritju imen nekdanjih in še dejavnih nogometašev, ki naj bi sodelovali pri nelegalnih stavah v Sloveniji, se je na vrhu piramide spet pojavilo ime občasnega slovenskega reprezentanta Gorana Šukala. Član nemškega drugoligaša Duisburga naj bi v mariborski stavnici vplačal 5,5 milijona evrov.

“Obtožnica še ni pravnomočna. Dejstvo je, da gospod Šukalo ni storil dejanj, ki mu jih očitajo. Tožilstvo ga v to obtožbo spravlja povsem neutemeljeno. Pri organizaciji stav, novačenju ali čemerkoli ni nikoli sodeloval. To se bo jasno izkazalo in pričakujem, da bo ugovoru ugodeno,” je za Žurnal24 pojasnil Šukalov odvetnik Franci Matoz.

Njegov klient je po različnih ocenah v mariborski stavnici, ki je v lasti Koste Turnerja in Ivana Vinka, vplačal slabih šest milijonov evrov, več kot preostala peterica Nastja Čeh, Ermin Raković, Gregor Židan, Dejan Djuranović in Rene Mihelič skupaj. “Lahko povem samo, da poznam gospoda Turnerja, s stavami pa nimam nič,” se je na obtožbe odzval Židan, nekdanji nogometaš Maribora in Olimpije, zdaj pa trener pri zeleno-belih. Obtožnica za zdaj bremeni zgolj Šukala.

Fifa: Igralci, plačali boste

Na zadnje škandale so se odzvali tudi pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa), kjer so nogometaše opozorili, da bi lahko za vpletenost lahko plačali “ultimativno ceno”, da pa bo leto 2012 prelomno v boju proti stavam. Pri Fifi bodo prihodnji mesec namreč odprli posebno telefonsko linijo za nogometaše, kjer bodo lahko ob predložitvi dokazov dobili začasno imuniteto. Pri Fifi so dodali, da jih skrbi za varnost igralcev, ki jim velikokrat grozijo tudi s smrtjo, grožnje pa naj bi v mnogih anekdotah večkrat že postale tudi resničnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.