Šport > Nogomet
26 ogledov

Matthäus na klop Bolgarije

Lothar Matthäus je z Bolgari podpisal enoletno pogodbo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Borislav Mihajlov, predsednik bolgarske nogometne zveze, je v torek sporočil, da je Lothar Matthäus novi selektor Bolgarije. Pred Matthäusom je težka naloga, saj naj bi Bolgare popeljal na EP 2012.

Nekdanji legendarni nogometaš münchenskega Bayerna in nemške nogometne reprezentance Lothar Matthäus je novi selektor bolgarske reprezentance. Novico je v torek v Sofiji potrdil predsednik bolgarske nogometne zveze Borislav Mihajlov, javnosti v Bolgariji pa bodo Nemca predstavili v prihodnjih dneh.

Matthäus, rekorder po številu nastopov za nemško reprezentanco, bo bolgarsko vrsto prvič vodil že 8. oktobra v okviru kvalifikacij za EP 2012, ko se bodo Bolgari pomerili z Walesom, z bolgarsko zvezo pa je podpisal enoletno pogodbo. V tem obdobju naj bi Bolgarijo, ki je proti Črni gori (0:1) in Angliji (0:4) slabo začela kvalifikacije, popeljal na EP, prvič po letu 1994.

Nazadnje je bil zdaj 49-letni Matthäus trener izraelskega Maccabija iz Netanye, kasneje pa se je omenjal kot kandidat večjih reprezentančnih selekcij. Pred tem je bil Matthäus tudi reprezentančni trener Madžarske ter klubski trener v Avstriji, Braziliji in Srbiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.