Šport > Nogomet
20 ogledov

Mauri iz zapora v hišni pripor, derbi "sumljiv"

Mauri zapor prihod Cremona avtomobil stave EPA
Kapetana Lazia Stefana Maurija, ki je osumljen nameščanja tekem v italijanski Serie A, so v ponedeljek zvečer izpustili iz zapora v Cremoni, a so občasnega italijanskega reprezentanta takoj premestili v hišni pripor. Sodnik Guido Salvini je dejal, da "črni oblaki" zdaj visijo tudi nad lanskim mestnim derbijem med Genoo in Sampdorio.

Stefano Mauri je bil v priporu vse od aretacije 28. maja, ko so ga italijanske oblasti skupaj z nogometašem Omarjem Milanettom priprle zaradi suma športne prevare. Tudi Milanetto, nekdanji vezist Genoe in zdaj član drugoligaša Padove, je v ponedeljek tako kot kapetan Lazia odšel v hišni pripor.

Sodnik Guido Salvini je med drugim dejal, da je bila Maurijeva obramba "komaj verjetna", da pa so se razlogi za njegovo držanje v priporu po zaslišanju "precej zmanjšali". Oba igralca so aretirali zaradi sumljivih tekem lanske sezone, kjer je Lazio igral proti Lecceju in Genoi.

Salvini je še dodal, da po zaslišanju "temni oblaki" visijo tudi nad lanskim mestnim derbijem med Genoo in Sampdorio, čeprav tekma med trenutno ekipo Valterja Birse in genovskim drugoligašem, ki bo proti Vareseju in Jasminu Kurtiću med tednom igral kvalifikacije za vrnitev med elito, še ni pod preiskavo.

Kriminalisti so v preiskavo vključili tudi Juventusovega trenerja Antonia Conteja, ki je pred prihodom na klop stare dame, s katero je v letošnji sezoni osvojil naslov prvaka, leta 2011 kot trener Siene vodil še eno "sumljivo" tekmo proti Novari, za katero naj bi vedel, da je nameščena.

Italijanski selektor Cesare Prandelli je zaradi preiskave iz reprezentance za Euro 2012 izključil tudi nekdanjega Genoinega branilca Domenica Criscita, ki zdaj igra za Zenit Sankt Peterburg. Najdlje je šel italijanski premier Mario Monti, ki je predlagal, da bi se moralo tekmovanje za dve ali tri sezone prekiniti, da bi si Serie A opomogla po škandalu, a so predlog italijanska nogometna zveza (Figc) in večina večjih klubov nemudoma zavrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.