Šport > Nogomet
5 ogledov

Mavrič: "Nihče me ni poklical."

Matej Mavrič v boju z albanskim reprezentantom Edmondom Kapllanijem Žurnal24 main
Večletnega člana izbrane vrste Mateja Mavriča selektor Matjaž Kek ni uvrstil na svoj zadnji seznam. Postavni Primorec kljub temu ni pokopal svoje reprezentančne kariere.

Branilec nemškega drugoligaša TuS Koblenza je bil v režimu Branka Oblaka eden izmed najbolj standardnih članov prve enajsterice, nanj pa je na začetku resno računal tudi Matjaž Kek. No, aktualni slovenski selektor je po treh zaporednih porazih ekipo prevetril, na stranskem tiru pa se je znašel prav visoki Pirančan. "Zagotovo mi ni vseeno," je pogovor začel Mavrič. "Od svojega debija leta 2002 pa do pred nekaj meseci sem za reprezentanco igral z željo in srcem." Dvoma ali spora ni. Nekdanji branilec Gorice bo še naprej vneto čakal poziv na prihodnje akcije izbrane vrste. "Vsekakor se nastopanju za Slovenijo nisem odpovedal. Če bo selektor mnenja, da me potrebuje, se bom vselej odzval. Mogoče me najbolj pri vsem tem moti, da nihče ni zavrtel mojega telefona in mi obrazložil, zakaj me ni zraven."

Mavrič je v novi sezoni sicer standardni član prve ekipe svojega kluba. S trenutno formo in pripravljenostjo je zadovoljen. "Sem v najboljših nogometnih letih," pravi osemindvajsetletnik. "Oddelal sem super priprave, take kot nikdar doslej. Zdaj bom vso svojo energijo pač usmeril v Koblenz. S klubom želimo izpolniti cilje, ki smo si jih zadali, ti pa segajo vse od sredine lestvice navzgor."

Mavrič in sloviti Adrian Mutu. © AFP

 
Kljub ambicijam pa rezultati Koblenza na začetku sezone niso blesteči. Ena zmaga, en remi in dva poraza v prvih petih kolih. "Sezono smo slabo začeli s porazom proti Manizu z 1 : 4. Vendar, če na to gledamo nekoliko drugače, vidimo, da sta naša soseda na lestvici velikana Kaiserslautern in Borussia Mönchengladbach. Po tem sodeč se ne moremo ravno pritoževati. Sploh pa smo proti Kaiserslauternu v zadnjem kolu odigrali odlično in ga povsem nadigrali (tekma se je končala z 2 : 2, o. p.)," pravi Matej, ki se je – kot tudi njegova mlada družina – na življenje v Nemčiji povsem navadil.

Si bo kljub grenkobi ogledal prihajajoča reprezentančna srečanja z Luksemburgom in Belorusijo ? "V načrtu smo imeli, da se zapeljemo na tekmo, saj smo od prizorišča oddaljeni le 160 kilometrov. Na žalost imamo na isti dan ob 16. uri tekmo, fantje pa igrajo ob 17. uri. Si bom pa zagotovo v živo ogledal srečanje z Belorusijo. Upam in želim, da obe tekmi dobimo in uresničimo, kar smo gradili. To pa je priključek sredini lestvice naše kvalifikacijske skupine," je pogovor sklenil Mavrič, ki je sedemindvajsetkrat oblekel majico z državnim grbom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.